Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Un joc de candelers del segle XIX és la peça que s'exposa el juny a la Casa Castellarnau

Es presentarà aquest dimecres 6 de juny, a les 18h, en el marc de la proposta divulgativa ‘Quan els objectes parlen’ del Museu d'Història de Tarragona

‘Quan els objectes parlen’ presenta un joc de candelers del segle XIX per aquest mes de juny ‘Quan els objectes parlen’ presenta un joc de candelers del segle XIX per aquest mes de juny MUSEU D'HISTÒRIA DE TARRAGONA
Patrimoni Redacció Infocamp
Dimecres, 06 Juny 2018 09:39

La proposta divulgativa del Museu d’Història de Tarragona ‘Quan els objectes parlen’ presenta un joc de candelers del segle XIX per aquest mes de juny. La peça del mes estarà exposada al públic al pati de la Casa Castellarnau i aquest dimecres 6 de juny, a les 18h, el tècnic de Patrimoni Històric, Jordi Abelló, en farà la presentació pública on posarà en context la peça, el seu moment històric, la seva troballa, significat i totes aquelles característiques que posen en relleu el seu valor històric.

La peça és d’estil isabelí i té forma de balustre invertit. El fet característic d’aquest joc de candelers rau en la seva tècnica de platejat, freqüent de 1849 a 1885, coneguda amb el nom de vidre de plata o vidre de mercuri. El joc té una doble paret de manera que queda buida i se'n pot platejar l’interior amb la fixació de la plata, amb mercuri o amb nitrat de plata. Això permetia abaratir costos, i per aquest motiu es coneix com a plata de pobre.

El passat mes de març, el Museu d’Història va posar en marxa aquesta iniciativa per donar a conèixer el patrimoni, ‘Quan els objectes parlen: la peça del mes’. Cada mes, al pati de la Casa Castellarnau s’exposa un objecte de la col·lecció municipal en una vitrina, juntament amb un cartell que explica la seva singularitat, i que és visible des del carrer. El primer dimecres de cada mes a les 18h es realitza la xerrada de presentació de la nova peça. La programació s’estendrà fins al mes de novembre i, en aquests primers tres mesos, ja s’han exposat un petit cupido de bronze i una canonada de plom, totes dues peces d’època romana, i un pot de farmàcia del s. XVIII.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: