Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

SalouCongress es consolida com un fòrum de debat internacional

El congrés projecta la capital de la Costa Daurada com un hub d’innovació turística i atracció de talent

El Teatre Auditori de Salou (TAS) ha estat l'escenari de la segona convenció de SalouCongress El Teatre Auditori de Salou (TAS) ha estat l'escenari de la segona convenció de SalouCongress ARI LUCENA
Turisme Redacció Infocamp
Dissabte, 11 Novembre 2023 01:45

Aquest divendres 10 de novembre el Teatre Auditori de Salou (TAS) ha estat l'escenari de la segona convenció de SalouCongress, una jornada de caràcter internacional que aplega experts de renom mundial del sector turístic, tecnològic i industrial. El talent, la innovació i la tecnologia han marcat el debat durant la sessió del matí.

L'alcalde de Salou i president del patronat de Turisme, Pere Granados, ha inaugurat la segona edició del SalouCongress. En la seva intervenció, Granados ha recalcat la diversitat de Salou com a fortalesa, tot indicant que “el nostre espai humà, geogràfic i econòmic és el punt de trobada per als desafiaments i oportunitats del futur. L'alcalde de Salou també ha destacat que el SalouCongress s'ha consolidat com un fòrum essencial de debat i intercanvi d'experiències, on les propostes basades en la ciència i la innovació tecnològica són eines fonamentals per impulsar la transformació necessària a través de noves estratègies, mètodes i sistemes de gestió”.

La intervenció inaugural ha estat a càrrec del professor d'Allotjaments i Turisme de la Universitat de Wisconsin-Stout, Jafar Jafari. L'expert de turisme mundial ha assenyalat la importància del turisme enfocat a la millora de la qualitat de vida dels ciutadans residents i ha destacat l'estratègia d'evolució de Salou, com a destinació turística consolidada, cap a nous nínxols estratègics.

Iolanda Triviño, experta en transformació del talent i CEO d'Institute for Futures, ha destacat durant la seva intervenció la importància d'integrar les persones al concepte de ciutat intel·ligent. Alhora, Triviño ha posat en valor “l'estratègia de Salou per convertir-se en la ciutat intel·ligent del futur.

“Quin paper juga una Destinació Turística Intel·ligent com Salou a l'atracció de talent per a la indústria del territori?” és el títol del primer panell de debat de la jornada que ha reunit experts en innovació tecnològica i empresarial a través de districtes d'innovació i plataformes Hub tecnològiques. Susana Prado, directora general d'INETUM Catalunya, ha destacat la importància de la integració turisme i química per accelerar l'àrea metropolitana de Tarragona a nivell nacional i internacional com a ciutat intel·ligent. Al seu torn, Sonia Serracabassa, directora de Catalunya Convention Bureau, també ha posat de manifest que treballar junts turisme i indústria química és essencial per crear un nou model de negoci.

Antoni Torà, BASF Business Development Head, també ha estat protagonista d´aquesta taula de debat i ha volgut ressaltar que "química i turisme estan junts a l´àrea de Tarragona, hi ha una bona convivència i cal aprofitar aquestes sinergies". Alhora, Sergi Novo del clúster TIC Catalunya Sud ha posat en valor que “és important analitzar la situació actual com a territori, i entendre com podem millorar per atraure inversió i talent”.Finalment, Ercilia Garcia, vicerectora de valorització del coneixement-URV, ha destacat el valor del talent en els reptes en la transformació del territori.

Oriol Rius, especialista de la indústria 4.0, ha dirigit l'elevador Pitch i el panell de debat: “Espai Àgora d'Emprenedors”, que ha posat de manifest el potencial de les empreses emergents i les startups de Catalunya. Durant aquesta sessió diverses empreses noves i startups de diferents regions de Catalunya han tingut l'oportunitat de presentar els seus projectes i idees.

El panell de debat “Districtes d'Innovació” ha posat punt final al matí del SalouCongress.

Tarda de canvi climàtic i sostenibilitat

A la tarda, la II edició del SalouCongress ha centrat el debat en el canvi climàtic i com la generació de teixit empresarial i desenvolupament industrial pot fer front als grans reptes de l'actualitat com són el canvi climàtic, la gestió eficient de recursos i el desenvolupament sostenible.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: