Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Salou vol convertir-se en un epicentre d'innovació turística i desenvolupament sostenible

La capital de la Costa Daurada acollirà, el 10 de novembre, el II SalouCongress "Entorns turístics: motor d'innovació tecnològica i creixement industrial"

L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha presentat el II SalouCongress acompanyat de Iolanda Triviño,presidenta de l’organització del congrés, i de Yerai Moreno, regidor de Gestió Econòmica L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha presentat el II SalouCongress acompanyat de Iolanda Triviño,presidenta de l’organització del congrés, i de Yerai Moreno, regidor de Gestió Econòmica AJUNTAMENT DE SALOU
Turisme Redacció Infocamp
Dijous, 26 Octubre 2023 14:12

El Teatre Auditori de Salou (TAS) acollirà el dia 10 de novembre la celebració de la segona edició del SalouCongress, amb l'eslògan "Entorns turístics: motor d'innovació tecnològica i creixement industrial".

El congrés d'experts, punter a l'Estat espanyol, pretén crear sinergies positives entre el sector industrial i el turístic, -els dos motors econòmics del territori-, capaços de potenciar un ecosistema d'innovació turística referent. El SalouCongress també vol convertir-se en una oportunitat per atraure startups i inversors per transformar la Costa Daurada en un laboratori d'idees i projectes innovadors per al turisme.

Salou, municipi turístic intel·ligent i sostenible

L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha posat en valor que la capital de la Costa Daurada busca consolidar-se com a municipi intel·ligent i epicentre d'innovació, investigació i desenvolupament sostenible -tant des del punt de vista econòmic com social-. L'alcalde ha afirmat que "sense innovació no anirem enlloc" i ha reivindicat la capacitat de Salou "tant per captar com retenir talents".

Granados també s'ha referit a les sinergies -aparentment contradictòries- entre el turisme i la indústria. En aquest sentit, el batlle ha recordat que "el turisme també és una indústria" i els municipis turístics com Salou "també opten a ser referents en la indústria turística i tecnològica". Per tot plegat, l'alcalde considera que el SalouCongress serà una gran oportunitat per escoltar experts en aquest sector.

Per la seva banda, Iolanda Triviño, presidenta de la Comissió de Talent del 22@Network de Barcelona i presidenta de l’organització del SalouCongress ha posat de manifest que “aquesta segona edició pretén ser un think thank i relacionar els conceptes de districtes d’innovació amb Salou, des de la perspectiva del talent i la innovació”. El principal objectiu és articular “una plataforma que acabi convertint-se en un hub de talent, apostant de forma decidida per la innovació i la tecnologia, un fet que potenciarà l’atracció del talent d’aquí i de fora”.

Yeray Moreno Macías, regidor de Gestió Econòmica i conductor del SalouCongress, ha afegit que aquesta edició el SalouCongress agafa una dimensió
 nternacional. “Salou és motor d’innovació turística i del territori, des de l’Ajuntament apostem per crear un entorn propici, amb estructures digitals, per a esdevenir un pol d’atracció per a les startups”. Ha recordat que Salou treballa per consolidar-se en una destinació els 365 dies de l’any.

El SalouCongress

El Talent, la innovació i la tecnologia com a palanques per a la transformació d’una destinació turística intel·ligent centraran el debat de la jornada durant el matí. Jafar Jafari, professor d’Allotjaments i Turisme a la Universitat de Wisconsin-Stout serà l'encarregat de pronunciar la lliçó magistral del congrés

En la sessió matinal també hi participaran: Oriol Rius, especialista en Indústria 4.0; Iolanda Triviño, experta en transformació del talent i CEO d’Institute for Futures; Anna Navarro Schlegel, vicepresidenta de Procore Technologies a Silicon Valley; Àngel Díaz, director d'Advanced Leisure Services i expert en gestió de destinacions turístiques a través de la innovació i Sonia Serracarbassa, directora del Catalunya Convention Bureau; Sergi Novo del Clúster TIC Catalunya Sud, i José Antonio Ruiz Pérez, director d’innovació i empresa d’Ibercaja són alguns dels experts que portaran el seu know how al debat.

A la tarda, la jornada estarà centrada en el canvi climàtic i com la tecnologia i l’estratègia són claus per a la gestió eficient de l’aigua. Mohammad Sharifi Tehran, doctor en Gestió Empresarial i Gestió Turística de la Universitat Allameh Tabataba'i a Iran; Sergi Artigas, director d'estratègia en innovació de Leitat Technological Center, Saül Garreta Puig, president de l'Autoritat Portuària de Tarragona, David Martí Gall, gerent Territorial Camp Tarragona – Ebre · AGBAR; Santi Castellà Surribas, subdelegat del govern espanyol a Tarragona; i Juan Manuel Benítez, degà a la Facultat Economia, Empresa i Turisme de la Universitat de Las Palmas de Gran Canària són alguns dels convidats en la sessió del SalouCongress durant la tarda.

Inscripcions

Les persones interessades a assistir-hi, poden consultar el programa de la jornada i inscriure’s, a través del web de saloucongress.cat

L’esdeveniment es podrà seguir, en directe, per streaming, a través del YouTube de l’Ajuntament de Salou i la pròpia web del Saloucongress.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: