Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Un total de 26 platges de la Costa Daurada obtenen la distinció de Bandera Blava 2022

Una de les quatre platges catalanes que recupera el guardó és l'Almadrava, a l'Hospitalet de l'Infant

Una de les quatre platges catalanes que recupera el guardó és l'Almadrava, a l'Hospitalet de l'Infant Una de les quatre platges catalanes que recupera el guardó és l'Almadrava, a l'Hospitalet de l'Infant ARXIU / INFOCAMP
Turisme ACN
Dimecres, 11 Mai 2022 15:40

Un total de 94 platges catalanes han obtingut la distinció de Bandera Blava aquest 2022. D'aquestes, 90 renoven el distintiu respecte de l'estiu passat mentre que 4 el recuperen. Del total de guardonades, 26 són de la demarcació de Girona, 32 de Barcelona, 26 de la Costa Daurada (Baix Penedès, Tarragonès i Baix Camp) i 10 de les Terres de l'Ebre. El guardó, reconegut a escala internacional i que s'atorga en 47 països, valora la gestió ambiental, la seguretat de les zones de bany, la prestació dels serveis i la informació i l'educació ambiental. Així mateix, la qualitat de l'aigua de bany ha d'haver obtingut la classificació 'Excel·lent' segons marca la directiva que regula la gestió de la qualitat de les aigües de bany.

Són els municipis costaners els qui sol·liciten cada any, de manera voluntària, les candidatures de les seves platges. Les quatre platges de les 94 que han recuperat la Bandera Blava són la de Lloret (Lloret de Mar), l'Almadrava (Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant), Pescadors (Badalona) i la Mar Bella (Barcelona).

El distintiu ha estat atorgat pel Jurat Internacional Bandera Blava 2022 de la Foundation for Environmental Education (FEE), que distingeix les candidatures en col·laboració amb l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), la qual gestiona la campanya a l'Estat espanyol, i compta amb la col·laboració de les administracions públiques que gestionen les zones de bany i la qualitat microbiològica de les seves aigües.

Platges guardonades a la Costa Daurada

Les platges distingides a la Costa Daurada són: Cunit Llevant (Cunit), Cunit Ponent (Cunit), Segur de Calafell (Calafell), L'Estany Mas Mel (Calafell), Calafell (Calafell), Costa Daurada (Roda de Berà), Llarga (Roda de Berà), Els Muntanyans (Torredembarra), Barri Marítim (Torredembarra), La Paella (Torredembarra), Altafulla (Altafulla), Tamarit (Tarragona), La Móra (Tarragona), Savinosa (Tarragona), L'Arrabassada (Tarragona), La Pineda (Vila-seca), Llevant (Salou), Capellans (Salou), Vilafortuny (Cambrils), Cavet (Cambrils), Prat d'en Forés-el Regueral (Cambrils), La Llosa (Cambrils), La Punta del riu (Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant), L'Arenal (Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant), El Torn (Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant), L'Almadrava (Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant).

A les Terres de l'Ebre, les platges Bandera Blava 2022 són: Calafató (L'Ametlla de Mar), Sant Jordi d'Alfama (L'Ametlla de Mar), Cala Forn (L'Ametlla de Mar), L'Alguer (L'Ametlla de Mar), Cap Roig (L'Ampolla), Les Avellanes (L'Ampolla), Riumar (Deltebre), Parc de Garbí (La Ràpita), Les Delícies (La Ràpita), Les Cases d'Alcanar-el Marjal (Alcanar).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: