Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Comencen les visites guiades al patrimoni de Cunit

Aquest dissabte 5 de juny, a les 10.30h, es farà la visita comentada al búnquer situat al costat de l’oficina de turisme

Imatge d'una barraca de pedra seca a Cunit Imatge d'una barraca de pedra seca a Cunit AJUNTAMENT DE CUNIT
Turisme Redacció Infocamp
Dimecres, 02 Juny 2021 08:28

Donada la millora en la situació sanitària i la relaxació en les restriccions tot coincidint amb l’arribada del bon temps, la Regidoria de Turisme i Patrimoni de Cunit ha posat en marxa les sortides patrimonials guiades per a conèixer més i millor el nostres actius turístics i la nostra història.

Cada dissabte del mes hi haurà una temàtica: el búnquer, les barraques de pedra seca, els jaciments ibers o l’Avenc de Sant Antoni, que es podran visitar al mateix temps que el guia detallarà tota la seva història i la seva funcionalitat.

Jaume Casañas, regidor de Turisme i Patrimoni, explica que “reprenem aquest tipus d’activitat amb moltes ganes de compartir la nostra història, d’oferir-la a residents i també a visitants, i de fer de nou camí amb aquestes sortides tan interessants”.

La primera sortida tindrà lloc, aquest dissabte 5 de juny, a les 10.30h, amb la visita comentada al búnquer situat al costat de l’oficina de turisme.

Les sortides són gratuïtes i cal inscripció prèvia al mail Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o al telèfon 977 674 777

Es continuen descobrint noves barraques de pedra seca

Mentrestant, continuen les tasques de recuperació i de rehabilitació de les barraques de pedra seques que es troben al municipi de Cunit. Fa pocs dies, gràcies al suport d’un grup de persones voluntàries, es continuen fent aquestes tasques encapçalats pel reconegut especialista Robert Rovira.

“A les darreres tasques a la Barraca de Pedra seca que es troba al Fondo del Cove, s’hi han sumat noves descobertes que ens permeten anar completant el mapa de pedra seca al municipi” segons explica el regidor Jaume Casañas.

Es tracta de dues barraques noves dins de la partida de la finca Mas Peirot, que ara estan ja localitzades a l’APP de pedra seca, i que l’ajuntament les inclourà dins del catàleg de bens patrimonials de Cunit.

Generalment, les barraques de pedra seca tenien diferents usos com d’aixopluc, per a gardar eines o també d’alberg de bestiar i són habituals de tot el territori català i del Mediterrani.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: