Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Port de Tarragona confia poder assolir els 100.000 creueristes el 2021

Després d'un 2020 frustrat per la pandèmia, el port tarragoní ja té reserves d'escales per als mesos de març i abril de l'any vinent

La covid-19 ha impedit que Royal Caribbean -la que havia de ser la gran novetat de la temporada- portés 21.000 passatgers a Tarragona repartits en cinc escales La covid-19 ha impedit que Royal Caribbean -la que havia de ser la gran novetat de la temporada- portés 21.000 passatgers a Tarragona repartits en cinc escales ARXIU / INFOCAMP
Turisme ACN
Dissabte, 21 Novembre 2020 09:15

El sector dels creuers reclama tornar a operar després de pràcticament nou mesos sense activitat. Els creuers van deixar d'operar al març, amb l'esclat de la pandèmia. A partir del juny, alguns països europeus -"tradicionals competidors"- van tornar a l'activitat de manera gradual aplicant nous protocols per prevenir el contagi. A l'Estat, el govern espanyol va mantenir la suspensió de l'activitat després de l'estat d'alarma i, a finals de juny, va aprovar una disposició en què es prohibia de l'entrada a ports espanyols de creuers internacionals.

A Tarragona, la temporada de creuers d'aquest any ha comptat amb una única escala, la del Marella Dream (TUI UK) el 5 de març, amb uns 1.500 passatgers a bord. Des d'aleshores, la covid-19 ha impedit que el port assoleixi els 100.000 viatgers previstos per aquest any i que Royal Caribbean -la que havia de ser la gran novetat de la temporada- portés 21.000 passatgers a Tarragona repartits en cinc escales.

Malgrat la incertesa del sector, el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, avança a l'ACN que el nivell de reserves per a la temporada vinent és a hores d'ara equiparable al que hi havia ara fa un any per al 2020. "Això acredita que hi ha bona musculatura i que hi ha coratge per reprendre l'activitat en aquest sector", assenyala.

Segons Cruset, el port tarragoní ja té reserves d'escales per als mesos de març i abril. Si en aquell moment pot arrencar la temporada i l'activitat es pot mantenir fins a final d'any sense l'impacte de la covid-19, la previsió és poder assolir els 100.000 passatgers i, "si la temporada agafés més inèrcia", fins i tot superar la xifra rècord de 128.000 creueristes del 2019.

Durant l'aturada, les navilieres han aprofitat per adaptar els vaixells i per fer les inversions de manteniment necessàries que els permetin tornar a operar tan bon punt s'aixequin les restriccions. A la terminal tarragonina, apunta Cruset, ho tenen "tot preparat" des de fa mesos per poder obrir quan es pugui, amb nous itineraris i circuits de passatgers i equipatges per tal de complir amb la normativa sanitària.

El president diu que estan expectants davant la normativa que permetrà reprendre el tràfic de creuers i si els protocols inclouran, per exemple, la realització de testos ràpids a tot el passatge. El port veuria amb bons ulls aquesta opció per salvar una activitat que el 2019, amb Costa com a principal operadora, va generar un impacte de 9,7 milions d'euros al territori.

Segons Cruset, en una reunió recent, la Taula Institucional de Creuers -que aplega agents polítics i econòmics del territori- ha refermat clarament l'aposta per aquesta activitat turística. "Estem convençuts que quan s'aixequin les restriccions es reprendrà amb força i el destí tarragoní tornarà a estar en el mapa de qui vulgui viatjar en creuers", defensa.

El moll de Balears no s'atura

Mentrestant, l'absència de creuers per la pandèmia ha permès agilitzar les obres d'ampliació del moll de Balears, que s'enllestiran el maig del 2021. L'actuació, amb una inversió de 30 milions d'euros, consisteix a adequar una línia d'atracada de 700 metres que permeti l'arribada simultània de diversos creuers de grans dimensions.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: