Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Mosquiter comú

Un dels nostres ocells més menuts i inquiets, però ben fàcil d’observar

Mosquiter comú Mosquiter comú Fotografies: ENRIC PÀMIES
Medi Ambient Enric Pàmies / Birding Catalunya
Divendres, 23 Febrer 2024 08:34

El mosquiter comú (Phylloscopus collybita) mesura uns 10 cm de longitud, amb una envergadura de fins a 21 cm.

Aquest moixó és petit, de tons marró clar a la part superior i més clars i groguencs a la part inferior, amb una petita cella groga per sobre de l’ull. Les potes són de color negre i el seu bec és prim i de color fosc.

Aquest ocell es pot diferenciar ben fàcilment de la majoria d’ocells, però ens pot portar a confusió amb els seus parents més pròxims: mosquiter de passa, mosquiter pàl·lid, mosquiter xiulaire o mosquiter ibèric.

Saber-ne identificar el cant i reclams en molts casos serà de gran ajuda.

02 mosquiter

A l’hivern és habitual fins i tot a parcs i jardins (E.P.)

Durant la primavera i l’estiu es desplaça cap al nord del país, moment en què al Camp de Tarragona és ben complicat de trobar. En canvi, a l’hivern és molt freqüent arreu, des de zones humides a boscos, i fins i tot a parcs urbans i jardins.

03 mosquit

Mosquiter comú a la Séquia Major, a Vila-seca (E.P.)

Com ja he indicat a l’hivern, que és quan és més present a les nostres comarques, s’adapta a molts hàbitats diferents. No defuig de la presència humana i, per tant, segurament si anem a un parc arbrat al mig de la nostra ciutat el podrem observar. També el veurem a boscos de ribera, pinedes, camps d’oliveres, ...

Com que té preferències insectívores, a les zones humides hi és present, ja que és on queden més invertebrats durant l’hivern.

04 mosquiter

Mosquiter comú emprenent el vol (E.P.)

La seva alimentació és molt adaptable: té preferència per menjar invertebrats de diferents tipus, però quan manca aquest recurs també consumirà petits fruits, o fins i tot nèctar.

És molt inquiet i no para de volar d’una branca a una altra. Ben sovint el veurem fer moviments que ens recordaran a un colibrí, movent ràpidament les ales mantenint-se al mateix lloc uns pocs segons.

05 mosquiter

Mosquiter comú a terra, cercant menjar (E.P.)

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: