Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Reus instal·larà una planta solar fotovoltaica amb 1.440 plaques a la depuradora

Amb més de 5.000 m2, serà la més gran de la ciutat i generarà un 33% de l'energia que gasta l'EDAR

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, presentant el projecte d'una planta solar fotovoltaica d'autoconsum a l'estació depuradora d'aigües residuals a Reus L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, presentant el projecte d'una planta solar fotovoltaica d'autoconsum a l'estació depuradora d'aigües residuals a Reus AJUNTAMENT DE REUS
Medi Ambient ACN
Dilluns, 18 Juliol 2022 15:14

L'Ajuntament de Reus ha aprovat el projecte per a la instal·lació de 1.440 plaques solars a l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR), que acabaran conformant la planta fotovoltaica més gran de la ciutat, amb una superfície total ocupada de 5.242 m2. Segons informen fonts municipals, l'empresa Aigües de Reus preveu que les obres puguin iniciar-se abans de final d'any. El projecte suposa una inversió de 684.680 euros -IVA inclòs. Compta amb el cofinançament de l'Agència Catalana de l’Aigua (ACA), i Aigües de Reus assumeix el cost corresponent a l'IVA no deduïble -118.828,5 euros. La instal·lació tindrà una potència de 640,8 KWh i generarà un 33% del consum anual de l'EDAR.

En relació al rendiment energètic, el projecte preveu que la producció màxima de la planta fotovoltaica sigui de 1.013.800 kWh/any, mentre que el consum anual de l'EDAR és d'una mitjana de 3.064.924 kWh/any. La planta ha de cobrir bona part de la demanda elèctrica de l'activitat de la depuradora, en produir un 33% del seu consum d'energia anual.

A aquest percentatge cal sumar-hi l'energia que l’EDAR, des de fa anys, ja obté mitjançant "trigeneració" i que la convertirà en una de les depuradores més eficients de Catalunya, en arribar a produir, en conjunt i de mitjana, per damunt dels 2/3 de l'energia que consumeix, segons fonts municipals.

Actualment, l'EDAR de Reus ja produeix cada any al voltant d'un milió de metres cúbics de biogàs, una part dels quals es converteix en energia elèctrica i permet l'obtenció de al voltant d’un milió de Kwh anuals. El 2021 es van produir 1.073.000 Kwh.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: