Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Inici d’una campanya d’alt risc d’incendis forestals

Les altes temperatures dificulten i la sequera fan preveure un alt risc de flames a la demarcació / Gairebé la meitat dels focs apagats l’any passat a la demarcació van ser intencionats

L’incendi de la Pobla de Montornès va ser un dels més importants de la campanya de 2016 a Tarragona L’incendi de la Pobla de Montornès va ser un dels més importants de la campanya de 2016 a Tarragona BOMBERS DE LA GENERALITAT
Medi Ambient Agnès Llorens
Divendres, 23 Juny 2017 16:41

Extremar la precaució davant d’un estiu que pot ser potencial perillós pel que fa al perill d’incendis al conjunt de les comarques de Tarragona. Aquest és el missatge que van llençar aquest divendres -poques hores abans de la revetlla de Sant Joan- el conjunt de cossos d’emergències implicats en l’extinció de flames al conjunt de les comarques de Tarragona, que ha alertat de la necessitat de tenir la màxima cura per tal d’evitar totes les situacions de risc, com encendre foc al camp o fumar, que poden degenerar en un episodi de flames.

Enguany, segons dades dels efectiu de Bombers, les altes temperatures i la falta de precipitacions poden augmentar la sensació de sequera, el que facilita la generació de nous focs. Segons dades del Departament d’Agricultura de la Generalitat facilitades pels efectius d’emergències, el grau més alt de sequera es detecta al litoral del Baix Camp, mentre que a la zona de les muntanyes de Prades és manté més baix, però alerten que, si les temperatures no baixen, el risc “pujarà al conjunt de la demarcació”.

Per tal de donar sortida a les possibles emergències que es puguin detectar en el marc de la campanya d’estiu -que es va iniciar el 15 de juny i que finalitzarà el pròxim 15 de setembre- prop de 600 bombers, entre ells 26 aspirants en pràctiques repartits entre Tarragona, Reus i el Vendrell, treballaran aquest estiu als setze parcs del territori que vetllaran per tal d’actuar el més aviat possible davant qualsevol situació de perill que pugui detectar-se.

Donada la situació d’altes temperatures d’aquest mes de juny, els responsables d’Interior fan una crida per reclamar “responsabilitat” als ciutadans aquests dies de petards i també durant la resta de l’estiu. En concret, des de l’àrea d’Agents Rurals es recorda que un 48,1% dels incendis que es van declarar durant el 2016 a les comarques tarragonines van ser intencionats, seguits pels incendis causats per negligències, que van sumar un 23,4% del total. En conjunt, només un 9,1% dels episodis de flames van ser originats per causes naturals.

Enguany, la campanya d’hivern també ha estat intensa, ja que entre gener i maig, s’ha actuat en 404 incendis de vegetació a les sis comarques tarragonines i, només en els divuit primers dies de juny, un total de 62.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: