Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Reus acull la Festa de l’Avellana i lliurament de premis DOP Avellana de Reus aquest dissabte

El periodista Francesc Domènech, el restaurant Gurí o la metgessa Rosa Solà, entre els premiats d’enguany

Imatge d'una edició anterior de la Festa de l'Avellana de Reus Imatge d'una edició anterior de la Festa de l'Avellana de Reus DOP AVELLANA DE REUS
Gastronomia Redacció Infocamp
Divendres, 18 Octubre 2024 10:51

Per tercer any consecutiu, Reus acull la Festa de l’Avellana amb l’objectiu de “difondre a la societat els diversos beneficis que l’avellana té per a la salut i evidenciar-ne la realitat de la seva producció i conreu”. L’esdeveniment tindrà lloc aquest dissabte 19 d’octubre al Jardí de l’Estació Enològica de Reus.

Com en edicions anteriors, durant tota la jornada hi haurà instal·lades diverses parades de venda de productes DOP i fets avellana de la DOP Avellana de Reus. Pel que fa a les activitats, a les 10.30 h començaran els tallers infantils relacionats amb l’avellana per elaborar panellets a càrrec de ConeSedeSalud, a les 11 h hi haurà els tallers de cuina amb showcooking per crear dues receptes amb avellana que durà a terme el cuiner Sergi Margalef. A partir de les 11 h, els més petits podran participar al pintacares i fer-se una foto al photocall. A les 12 h tindrà lloc el tast de vermut amb Avellana de Reus i a les 13 h el públic podrà gaudir del Toc de Vermut amb grup Vitxets de Reus.

Premis DOP Avellana de Reus

Un dels moments més destacats de la jornada serà el lliurament, a les 17.30 h, dels Premis DOP Avellana de Reus que es concedeixen en les categories de Comunicació, Empresa i Innovació, Científic, Turisme i Gastronomia. Aquests reconeixements distingeixen les persones i empreses que contribueixen a la difusió i divulgació del sector de l’avellana en tots els seus àmbits i apropen aquest producte a la ciutadania.

En aquesta tercera edició dels Premis DOP Avellana de Reus, el de comunicació se li ha concedit al periodista Francesc Domènech pel seu article, publicat a La Revista de Reus, sobre el sector de l’avellana i el seu procés de transformació.

En la categoria de Turisme i Gastronomia, el guanyador és el Restaurant Casa Gurí de la Massó, per l’aposta permanent en la utilització dels productes locals, les receptes tradicionals i la defensa de la necessitat de posar ambdós elements a taula.

En l’àmbit de l’Empresa i Innovació el Premi DOP Avellana de Reus és per la Gelateria Amarena, de Reus, per tenir present les avellanes de la DOP en moltes de les seves elaboracions artesanes dels seus gelats durant tot l’any, inclosa la campanya dels torrons.

El Premi en la categoria d’àmbit Científic, se li atorga a la metgessa Rosa Solà Alberich per haver dedicat part de la seva tasca d’investigació a l’estudi dels efectes que l’avellana i altres aliments similars tenen sobre la salut i la nutrició.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: