Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Rambla del Vendrell esdevindrà una zona de maridatges i tastos per Santa Teresa

Del 12 al 15 d'octubre s'hi degustaran productes de temporada i de la comarca, a més de tastos d'oli, de reducció de vinagre i bombó o de vins i formatges

El regidor de Fires, Christian Soriano, ha presentat la zona de maridatges acompanyat del president de Comerç del Vendrell, Salvador Rodríguez, i de la tècnica de Fires, Sandra GarcÍa El regidor de Fires, Christian Soriano, ha presentat la zona de maridatges acompanyat del president de Comerç del Vendrell, Salvador Rodríguez, i de la tècnica de Fires, Sandra GarcÍa JOSEP CARTANYÀ
Gastronomia Josep Cartanyà
Dilluns, 02 Octubre 2023 13:48

La Fira de Santa Teresa 2023, que se celebrarà del 12 al 15 d'octubre al Vendrell, presenta com una de les principals novetats la creació d'una zona de tastos i maridatges, que s'ubicarà en una zona delimitada de La Rambla. 

El regidor de Fires, Christian Soriano, ha explicat avui en roda de premsa que aquesta serà "una zona on es podran tastar i gaudir de productes Km0" a uns preus molt assequibles. Soriano també ha assenyalat que els cellers i empreses participants exhibiran els seus productes i presentaran el seu projecte de negoci.

Durant la celebració de la fira, s'hi faran maridatges de vins, tast de caves, masterclass de tallar pernil, tallers de tast i anàlisi sensorial o tastos d'olis.

La tècnica de Fires, Sandra García, ha explicat que l'espai on es faran els maridatges i els tastos tindrà un aforament reduït per a 60 visitants. En aquest sentit, García ha anunciat que ja s'estan reservant forces tiquets i ha recomanat fer la reserva per al tast o maridatge el més aviat possible. 

Per la seva banda, el president de Comerç del Vendrell (CIT), Salvador Rodríguez, ha explicat que, un any més, el CIT col·labora amb la Fira de Santa Teresa en diversos aspectes com la distribució dels estands, com a punt de venda de tiquets o a la zona d'automoció, que enguany presentarà vehicles nous, d'ocasió i de gerència.

Els maridatges

Dijous 12 d'octubre

El col·lectiu Terra i Taula -unió de productors i cuiners del Penedès- oferirà el primer maridatge a les 20 h, amb productes de temporada i de la comarca. El maridatge consistirà en un aperitiu amb 4 degustacions (3 de salades i unes postres) i 4 maridatges (vi blanc, vi negre i cava). El preu per fer el maridatge amb reserva prèvia és de 40e.

Divendres 13 d'octubre

L'endemà divendres, a les 17:45 h, la DOP Siurana presentarà 'Has begut oli?', un taller gratuït de tast d'oli per a nenes i nens amb la Siuraneta. Es tracta d'una sessió pràctica adaptada a infants per conèixer i comparar dues categories d'oli, amb la mascota Siuraneta i pistes. La sessió, recomanda principalment per a infants i joves de 9 a 13 anys, acabarà amb una degustació final.

A les 18:30 h, la DOP Siurana oferirà un tast d'olis per a adults, també sense cost, amb el títol 'No tots els olis són iguals!'. Aquesta serà una sessió pràctica per conèixer els tipus d'olis existents al mercat. Serà un tast guiat l'OOVE del territori a través d'un professional del tast d'oli del Panell Oficial de Tast d'Olis d'Oliva Verges de Catalunya. La sessió també tindrà una degustació final. Tot i ser gratuït, per participar als dos tastos d'oli s'haurà de fer la reserva prèvia del tiquet.

Per acabar la jornada de divendres, a les 20 h, el celler Avgvstvs Forvm oferirà un tast gratuït de reducció de vinagre Forvm i bombó. Cal fer reserva prèvia.

Dissabte 14 d'octubre

La Fàbrica del Pernil organitza, a les 11 h, la Masterclass 'Tall de mà de pernil. Cuixa o espatlla?' (amb reserva prèvia de 10e, amb obsequi de regal).

A continuació, a les 12 h, el celler Jané Ventura oferirà un tast de vins (amb reserva prèvia de 10e).

A les 18 h, La Fargó by Cesc oferirà un tast dolç (amb reserva prèvia de 10e).

Finalment, a les 20 h, Avgvstvs Forvm farà un maridatge de vins Avgvstvs amb formatge (amn reserva prèvia de 10e).

Diumenge 15 d'octubre

Les activitats a la zona de maridatges clouran el diumenge, a les 11 h, amb un taller de tast i anàlisi sensorial, a càrrec d'El Rusc (amb reserva prèvia de 10e).

Els tiquets

Els tiquets per als maridatges es podran adquirir a l'oficina de Comerç del Vendrell (CIT), situada a la carretera del Doctor Robert, 33. Es podran recollir, des d'aquest dilluns 2 d'octubre fins al dia 12, de 9 a 13 h i de 17 a 19 h. 

Aforament

L'aforament per a cada sessió serà de 60 persones (excepte el taller de tast i anàlisi sensorial a càrrec d'El Rusc, que serà de 10). Un cop tingueu les entrades o tiquets, només haureu de presentar-vos deu minuts abans de l'inici del maridatge o el tast a la zona indicada.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: