Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tot a punt per la 3a Mostra de Maig de Cervesa Artesana, aquest dissabte a Castellvell

La MOMA presenta una cinquantena de referències de cerveses i la nova edició limitada de “L'Ermita”, la cervesa artesana i solidària de Castellvell

Presentació de la 3a Mostra de Maig de Cervesa Artesana (MOMA) i de la cervesa "L'Ermita" de Castellvell Presentació de la 3a Mostra de Maig de Cervesa Artesana (MOMA) i de la cervesa "L'Ermita" de Castellvell AJUNTAMENT DE CASTELLVELL DEL CAMP
Gastronomia Redacció Infocamp
Divendres, 12 Mai 2023 20:52

Castellvell del Camp acollirà, aquest dissabte 13 de maig, la 3a Mostra de Maig de Cervesa Artesana (MOMA), organitzada per l'Associació de Cervesers del Baix Camp (AC/BC), amb la col·laboració de l'Ajuntament de Castellvell del Camp. Aquesta tercera edició de la mostra, que tindrà lloc a la Pista de Castellvell de les 11 del matí a la 1 de la matinada, presenta 10 elaboradors i hi haurà representades una cinquantena de referències de cerveses. Enguany també es presenta una nova edició limitada de “L'Ermita”, la cervesa artesana de Castellvell, que ha estat elaborada per Les Clandestines de Montferri.

La MOMA potencia un any més les activitats paral·leles: campionats de Cornhole (12h) i de Galets (18h), els concerts dels grups Bunker Li i Pirat's Sound Sistema (a partir de les 21h) o jocs tradicionals. Durant tot el dia també hi haurà la presència de tres food trucks d'hamburgueses, cuina tailandesa i ous estrellats, amb menjars de qualitat. Com l'any passat, també hi haurà un servei de canguratge i una ludoteca durant l'horari diürn.

Els representants de l'Associació de Cervesers del Baix Camp (ACBC) han explicat durant la roda de premsa de presentació que la MOMA “vol ser un referent com a mostra de cervesa artesana de qualitat del Camp de Tarragona”. Des de l'entitat es posa en valor que “els elaboradors són artesans apassionats que dediquen el temps i l'energia necessaris per assegurar-se que cada gota de cervesa sigui perfecta”. De fet, els seus fabricants han dedicat anys a experimentar amb diferents combinacions de llúpols, malts i llevats per obtenir unes cerveses “que no només són delicioses, sinó que també són productes d'alta qualitat”, assenyalen.

Els cervesers participants

Els deu cervesers presents a la mostra provenen de diverses procedències: Attik (Màlaga), Bidassoa Basque Brewery (Irun), Castelló Beer Factory (Castelló), Cervesses La Pirata (Súria), Les Clandestines (Montferri), Pyrene (Lo Grau), Kombucha La Valiente (Alcover), Màger (La Llacuna), Cosa Nostra (Sagunt) i Reptilian (El Vendrell)).

"L'Ermita", la cervesa artesana i solidària de Castellvell

Coincidint amb la celebració de la MOMA, enguany també es presentarà “L'Ermita”, la primera cervesa artesana de Castellvell del Camp. La cervesa, d'edició limitada, es podrà adquirira a la mostra per un preu solidari de 3 euros, que aniran destinats al Banc d'Aliments de Castellvell.

La nova cervesa ha estat elaborada i envasada per Cervesa Els Maginets SL de Montferri -Les Clandestines-. L'ampolla, dissenyada per Juan Francisco Martín, està inspirada en un element emblemàtic del patrimoni de Castellvell, com és l'Ermita de Santa Anna.

L'alcalde de Castellvell del Camp, Josep Sabaté, ha posat en valor la idea “de fer una cervesa des del poble i per al poble” i ha dit que iniciatives com aquesta contribueixen a dinamitzar el municipi i a fomentar els productes Km0. L'alcalde també ha recordat el caràcter solidari que tindrà “L'Ermita”, ja que amb els beneficis de la cervesa s'ajudarà al Banc d'Aliments.

cervesa Ermita 2023

Pel que fa a les característiques de la nova cervesa, “L'Ermita” és una Bohemian Pils que està elaborada amb malta d'ordi i conté llúpol i llevat. La cervesa és clara, té 5 graus i es presenta en un envàs de 33 cl.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: