Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tot a punt per la Fira de l'Oli més virtual de Reus

La 24a Fira de l'OIi Siurana, que tindrà lloc del 12 al 30 de novembre, aposta per la comercialització online

La 24a Fira de l'Oli Siurana s'ha reorientat cap a la venda de l'oli nou de manera virtual La 24a Fira de l'Oli Siurana s'ha reorientat cap a la venda de l'oli nou de manera virtual ARXIU / INFOCAMP
Gastronomia Redacció Infocamp
Dijous, 05 Novembre 2020 20:03

La 24a edició de la Fira de l’Oli Siurana, organitzada per l’Agència Reus Promoció, el Consell Regulador DOP Siurana i l’empresa Unió Corporació Alimentària, s’ha suspès a causa de les mesures decretades per evitar el contacte social amb motiu de la pandèmia de la Covid-19 i s’han organitzat un conjunt d’accions per tal de fer difusió de l’arribada de l’oli nou.

El Consell de la DOP Siurana promourà, a més, la venda de l’oli online mitjançant una plataforma pròpia i organitzarà una fira virtual per donar a conèixer les diferents entitats de la DOP Siurana. Des de l’organització és desenvoluparà una campanya de comunicació a nivell de país i també a nivell local per donar a conèixer l’arribada de l’oli nou.

Més de 500 comerços donaran suport divulgatiu

La iniciativa també comptarà amb els suport del sector comercial de la ciutat. Les botigues del Tomb de Reus, Unió de Botiguers de Reus, els Mercats de Reus i els establiments de la ciutat associats al Gremi de Forners Artesans de les comarques de Tarragona donaran suport divulgatiu en els propis punt de venda. Segons explica la regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, “comptem que hi ha més de 500 establiments que participen a la campanya, en una nova oportunitat de col·laboració entre l’administració pública i les entitats privades i comerços particulars de la ciutat”

Fira virtual i portal de venda d’oli

La situació actual genera incerteses atès que enguany no es podrà realitzar la fira presencial a Reus que s’havia plantejat pel 13-14 de novembre com un mercat amb venda d’oli, amb totes les mesures de prevenció covid-19, i sense les activitats que any rere any atreien més visitants i compradors.

És per aquest motiu que, des del Consell Regulador de la DOP Siurana, s’ha apostat per la comercialització online de forma conjunta, com a complementari als canals de venda directa que ja tenen les diverses cooperatives i molins, i als comerços, mercat i establiments de la ciutat, que cada cop més aposten per l’oli nou DOP Siurana com un reclam aquestes dates, i un referent de qualitat tot l’any.

'Glopets d'oli'

D’una banda, del 12 al 30 de novembre, se celebrarà una fira virtual on conèixer les diferents entitats de la DOP Siurana, i les seves característiques, i també tota una programació anomenada 'Glopets d’oli' de presentacions, tallers, receptes i activitats diverses amb noms com Carme Ruscalleda, Mònica Usart, Ada Perellada, Pep Nogué, i dinamitzadors gastronòmics per a fer cultura d’oli.

La fira virtual se celebrarà al portal web de Fires Virtuals. En aquesta fira virtual s’estrenarà, la plataforma www.olisiurana.cat que posa en marxa el consell regulador amb la col·laboració del projecte NUTRISALT, un marketplace on es podran comprar lots d’oli d’oliva de 16 molins de la DOP Siurana, amb lliurament entre 24-48h, i amb ports gratuïts.

Amb aquest nou canal de comercialització, que romandrà operatiu els 365 dies de l’any, s’amplia l’abast geogràfic de les nostres fires tradicionals, i es possibilita que, davant de restriccions de mobilitat, es pugui comprar aquest producte de qualitat, de km0, de temporada i dels pagesos i pageses del territori, còmodament des de casa, al millor preu.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: