Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les Jornades de l’Arròs Mariner de Tarragona, una oportunitat per impulsar la gastronomia local

Finalment, tindran lloc de l’1 al 19 de juliol, amb una vintena d’establiments participants

Laura Castel i Javier Escribano, acompanyats per diversos representants dels establiments participants Laura Castel i Javier Escribano, acompanyats per diversos representants dels establiments participants ALBA SANCHA
Gastronomia Alba Sancha
Dimarts, 23 Juny 2020 12:50

Finalment, ‘L’Arròs Mariner de Tarragona, Jornades Gastronòmiques’ es podran celebrar, després que estaven previstes al mes de març i es van haver d’ajornar a causa del coronavirus. Tindran lloc de l’1 al 19 de juliol, amb la participació de 20 establiments de la ciutat. Aquestes jornades, organitzades per l’AEH de Tarragona Ciutat, amb el suport del Patronat de Turisme de Tarragona i el patrocini d’arròs Bayo i el celler Clos Montblanc, són oportunitat per impulsar la gastronomia i el producte de la ciutat, en un moment que, a més, es presenta amb dificultats pel sector de la restauració a causa dels mesos d’aturada i les restriccions actuals originades per l’emergència sanitària.

Les Jornades de l’Arròs Mariner de Tarragona s’engeguen de nou aquest juliol com una bona ocasió per “ajudar al sector a adaptar-se poc a poc, a la nova normalitat”, com ha apuntat la presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Laura Castel. Es tracta d’unes “jornades exitoses de la cuina i el producte de Tarragona”, en paraules de Castel, que ha animat a la ciutadania a donar el seu suport als restaurants de la ciutat.

La importància de potenciar la gastronomia de Tarragona entre setmana

La finalitat d’aquestes jornades és impulsar la gastronomia i els productes de la ciutat, a través de l’arròs mariner, un dels plats insígnia d’una ciutat de mar com ho és Tarragona, segons ha assenyalat el president de l’AEH Tarragona Ciutat, Javier Escribano. En aquest sentit, Escribano ha destacat també la importància de “potenciar la gastronomia entre setmana”, ja que, com ha explicat el president de l’AEH Tarragona Ciutat, els caps de setmana, a Tarragona, la restauració funciona molt bé, però cal aquesta “empenta” entre setmana perquè els residents s’animin també a sortir a dinar i sopar, sobretot ara que no hi ha turistes.

Aquesta proposta, doncs, traslladarà els sabors del mar a les cuines dels 20 establiments participants que elaboraran el seu millor arròs mariner. Els menús gastronòmics tindran preus que oscil·laran entre els 15 i els 50 euros i consten d’un entrant o primer plat, un plat principal, postres, aigua, pa i vi inclòs. A més, s’elaboraran amb arròs Bayo del Delta de l’Ebre i maridats amb vins del celler Clos Montblanc, de la DO Conca de Barberà. Els restaurants participants són: Alta Taberna Solric, Arlemar Restaurant, Ca l’Eulàlia, Cócula Restaurant, El Llagut, El Paseo, El Pòsit del Serrallo, El Terrat, Fòrum, La Morada, La Xarxa, Les Fonts de Can Sala, Mos Restaurant, Palau del Baró, Restaurant Barhaus, Restaurant La Caleta, Restaurant SolRic, Restaurant TarracoPark, Seasons.

El Patronat de Turisme impulsa diverses campanyes per promoure la gastronomia local

D’altra banda, Castel ha aprofitat per remarcar les campanyes que el Patronat Municipal de Turisme ha engegat per impulsar el sector i promoure l’oferta gastronòmica de la ciutat com un aspecte destacat de la marca Tarragona. Per una banda, s’han contractat mitjans de comunicació, com la revista especialitzada ‘Cuina’ del grup editorial Som, perquè es faci difusió online i offline de totes les jornades gastronòmiques promogudes per l’AEH Tarragona ciutat, així com a l’agenda digital del Circ de la Cultura. Per l’altra, del 20 de juliol al 31 d’agost, la gastronomia local de Tarragona apareixerà a la secció gastronòmica del programa de caps de setmana de Catalunya Ràdio amb 30 patrocinis. A més, aquest juliol també es dedicarà una pàgina a l’especial del Diari Ara i, per a la tardor, coincidint amb les jornades del Romesco, el programa de TV3 del Marc Riba farà una recepta de cuina del Romesco.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: