Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Reus Deportiu Virginias diu adéu a la Copa del Rei després de perdre contra el Barça

Dos gols seguits a l’inici de la segona meitat sentencien un duel igualat, on els reusencs han plantat cara davant el màxim favorit al títol

Imatge del partit de quarts de final Barça - Reus Deportiu disputat aquest divendres al vespre a Calafell Imatge del partit de quarts de final Barça - Reus Deportiu disputat aquest divendres al vespre a Calafell REUS DEPORTIU
Esports Jordi Benavent / Reus Digital
Divendres, 08 Març 2024 21:07

Després que el Calafell i el Sant Just assolissin ahir el bitllet per a la primera semifinal de la LXXX Copa del Rei d'hoquei patins, aquest divendres el Reus Deportiu Virginias ha caigut eliminat davant el Barça, el gran favorit per endur-se el títol. Dos gols seguits marcats pel conjunt blaugrana a l'inici de la segona part han condemnat els roig-i-negres, que han acabat perdent per 3 a 1.

Una de les principals incògnites abans d’aquest partit era saber quins serien els jugadors descartats pel tècnic reusenc. Finalment Jordi Garcia, després de recuperar a Sergi Aragonès, ha deixat fora de la convocatòria a Guillem Jansà i Arnau Canal, mentre que el tècnic del Barça, Edu Castro, ha recuperat oos jugadors importants, que es van perdre l’últim partit de l’OK Lliga, com són Pau Bargalló i Sergi Panadero.

El “clàssic” ha tingut tots els ingredients que s’esperen en un duel com aquest, emoció a la pista, passió a les grades i, sobretot, un joc ràpid i sense especular, buscant la porteria contrària des del primer minut. Precisament, fruit d’aquest ritme alt de partit ha arribat la primera oportunitat per inaugurar el marcador, quan Maxi Oruste ha enviat la bola al travesser, al primer minut de joc. La rèplica del Barça ha arribat pocs segons més tard, quan Pau Bargalló no ha encertat a l’hora de finalitzar un contracop clar, que ha marxat fregant el pal de la porteria defensada per Càndid Ballart.

A poc a poc el partit s'ha anat asserenant, amb jugades més elaborades, però sense deixar de buscar el camí cap al gol. Això ha permès als blaugranes tenir el domini del joc, però els roig-i-negres es plantaven amb perill davant Sergi Fernández.

El Barça obre la llauna

La incertesa al marcador s’ha acabat al minut 19, quan el capità del Barça, Sergi Panadero, ha finalitzat un contracop d’Eloi Cervera i ha inaugurat el marcador amb l’1 a 0.

Tot i aquest gol en contra, els de Jordi Garcia han continuat tenint oportunitats clares per empatar el partit, però cada vegada es topaven amb un Sergi Fernández molt segur. La primera meitat finalitzava amb l’avantatge mínima del FC Barcelona (1-0).

Dos gols seguits del Barça condemnen al Reus

I només començar el segon temps, una bola morta dins l’àrea roig-i-negra li ha permès a Joao Rodrigues marcar el 2 a 0 ,que obligava el Reus a arriscar per intentar eixugar aquesta diferència. Això ho ha aprofitat el Barça i, Marc Grau, amb un fort xut, ha sorprès Càndid Ballart i ha fet pujar el 3 a 0 a l’electrònic del pavelló Joan Ortoll de Calafell.

Tot i aquesta diferència al marcador, i amb més de 18 minuts per endavant, els roig-i-negres han buscat el gol que els permetés entrar dins el partit. Per contra, els blaugranes allargaven les jugades per fer córrer el cronòmetre i pressionaven la sortida de pilota del Reus Deportiu, que a poc a poc, s’ha anat quedant sense idees.

El gol de Salvat reactiva al Reus

Amb el marcador a favor, el Barça s’ha trobat més còmode i cada vegada s’apropava amb més perill davant la porteria reusenca. Però, al minut 42, una rematada de primeres del capità roig-i-negre, Joan Salvat, ha entrat plorant dins la porteria del Barça, i ha servit per fer el 3 a 1 i creure en una possible remuntada.

Aquest gol ha esperonat als jugadors de Jordi Garcia, que han plantat cara en tot moment, mentre els aficionats que s’han desplaçat fins a Calafell no paraven d’animar a un Reus que creia en la remuntada. Les ocasions s’han anat repetint una vegada i una altra sobre la porteria blaugrana, però el marcador ja no s’ha mogut i el Reus Deportiu ha quedat eliminat de la Copa del Rei, a la primera eliminatòria.

Ara els de Jordi Garcia se centraran en l’OK Lliga, que portarà als roig-i-negres a la pista del Sant Cugat, el proper dissabte 23 de març. El Reus no tornarà a jugar al Palau d’Esports, fins el 6 d’abril, quan el gran absent d’aquesta Copa, el Liceo, visitarà la “Bombonera” reusenca.

FITXA DEL PARTIT

FC Barcelona (3): Sergi Fernández, Ignacio Alabart, Pau Bargalló Xavier Barroso i Joao Rodrigues.

Reus Deportiu Virginias (1): Càndid Ballart, Maxi Oruste, Marc Julià, Martí Casas i David Gelmà.

Àrbitres: Iván González i Joel García.

Gols; 1-0 Sergi Panadero (’19); 2-0 Joao Rodrigues (’26); 3-0 Marc Grau (’32) i 3-1 Joan Salvat (’42).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: