Els jugadors de Jordi Garcia pateixen fins al darrer segon per sumar els tres punts a la pista d'un lluitador Rivas, cuer a l'OK Lliga

El Reus Deportiu venç el Rivas madrileny El Reus Deportiu venç el Rivas madrileny REUS DEPORTIU
Esports Jordi Benavent / Reus Digital
Dissabte, 18 Novembre 2023 20:25

Ha estat un partit trampa per al Reus Deportiu Virginias contra el CP Rivas en aquesta vuitena jornada de l'OK Lliga. Amb el resultat final de 4-5, el Reus ha trencat una trajectòria negativa de resultats.

Quatre jornades consecutives sense guanyar a la lliga havien situat el Reus en una posició compromesa a la classificació. Els roig-i-negres es troben a la part mitjana de la taula després de vuit jornades i havien de reaccionar per no tenir problemes per classificar-se per a la Copa del Rei. L'escenari per iniciar aquesta reacció ha estat el Polideportivo Cerro del Telégrafo de Madrid, on juga el cuer de la competició, el Club Patín Rivas Las Lagunas.

L’entrenador Jordi Garcia, conscient d'aquesta delicada situació del seu equip, ha plantejat un partit en què el pes del joc l'havia de marcar el conjunt de la capital del Baix Camp. Arran de la superioritat reusenca, han arribat les primeres oportunitats per marcar a la porteria defensada per Marc Castañer. El porter local ha tingut feina extra per evitar el primer gol.

Tot i les clares ocasions roig-i-negres, l'electrònic del pavelló madrileny no s'ha mogut fins que al cap de 15 minuts Miguel Cañadillas ha sorprès Càndid Ballart amb un xut des del centre de la pista i ha fet l'1 a 0 per al conjunt local. Aquest gol ha obligat els reusencs a remar amb el marcador advers, però dos minuts més tard, David Gelmà ha aprofitat una bola dividida dins l'àrea per empatar el partit (1-1). Poc després, Martí Casas ha aprofitat un rebot per fer l'1 a 2.

El mateix Martí Casas ha fet el gol de la tranquil·litat provisional quan ha rebut una passada de Marc Julià i, sol davant el porter, ha fet l'1 a 3. Un marcador que feia justícia al joc desplegat sobre la pista madrilenya.

Abans d’acabar la primera meitat, Nil Vinya ha substituït Càndid Ballart a la porteria per uns problemes al braç. Sergio Martín ha reduït les diferències (2-3) a poc més d'un minut per al descans.

Només començar el segon temps, Sergi Aragonès ha pogut fer el quart dels reusencs des del punt de penal, però Marc Castañer ha aturat el seu xut. També Nil Vinya ha aturat un penal a Yeste. A la jugada posterior, una acció individual de Sergi Aragonès ha significat el 2 a 4 per al Reus Deportiu, un gol que ha permès al Reus controlar el partit. Quan faltaven vuit minuts per acabar-lo i en la desena falta del Rivas Marc Julià no ha aprofitat la falta directa.

El Rivas, que en cap moment s'ha donat per vençut, ha posat la por al cos als de Jordi Garcia quan Miguel Cañadillas ha fet el 3 a 4 quan faltaven tres minuts per acabar. El tècnic madrileny s'ho ha jugat tot a una carta i ha decidit jugar els darrers instants sense porter i amb un jugador més de pista. Això ho ha aprofitat Marc Julià per fer el 3 a 5 a 55 segons del final.

En aquest temps encara hi ha hagut un gol més. Quan s'ha tret del centre de la pista, els reusencs han fet la seva desena falta i Curro Fernández l’ha aprofitat per fer el 4 a 5 de falta directa. En els darrers instants, el Rivas encara ha pogut empatar.

Al final, el Reus Deportiu Virginias torna a la capital del Baix Camp amb els tres punts en joc. El pròxim diumenge, a un quart de 5 de la tarda, rebrà la visita de l'equip revelació de la temporada, l'HC Sant Just.

Fitxa del partit:

Adiss Hockey Rivas (4): Marc Castañer, Àlex Joseph, Bernat Yeste, Sergio Martín i Curro Fernández.

Reus Deportiu Virginias (5): Càndid Ballart, Sergi Aragonès, Maxi Oruste, Martí Casas i Diego Rojas.

Àrbitres: Jonathan Sánchez i Nicolás Morandeira.

Gols: 1-0 Miguel Cañadillas (’15); 1-1 David Gelmà (’17); 1-2 Martí Casas (’24); 1-3 Martí Casas (’20); 2-3 Sergio Martín (’24); 2-4 Sergi Aragonès (’32); (3-4 Miguel Cañadillas (’47); 3-5 Marc Julià (49’05”) i 4-5 Curro Fernández (f.d.) (49’14”).