El Nàstic acaricia la cara més cruel del futbol (1-1)

Partit dominat de principi a fi pels homes de Dani Vidal que veuen volar dos punts al minut 88’

Joan Oriol en una acció del Real Unión-Nàstic Joan Oriol en una acció del Real Unión-Nàstic NÀSTIC DE TARRAGONA
Esports Abel Casanovas
Dissabte, 18 Novembre 2023 20:42

El futbol torna a ser cruel amb el Nàstic. Els grana ho han fet tot; han dominat, s’han avançat, han controlat el partit, però se’n van amb un punt de l’Stadium Gal d’Irún. Nova decepció d’un equip que ha tornat a merèixer més botí de l’obtingut avui a terres basques.

Dani Vidal tenia clar la línia a seguir, calia repetir la línia de la setmana passada davant el Sestao, quan els seus homes van ser capaços de crear innumerables ocasions de gol. El partit ha iniciat amb un Nàstic fulgurant, amb ganes de revertir la dinàmica i aconseguir una victòria que es resisteix des del 30 de setembre, Andy ha tornat a brillar al terreny de joc i ha gaudit de les dues primeres ocasions d’atac dels grana, amb travesser inclòs abans dels 10 minuts de joc.

Pablo, avui referència a la punta d’atac ha tornat a oferir un nou recital de lluita i entrega davant dels centrals bascos i avui sí, el gol ha arrodonit l’exhibició del davanter de Candás, conscient que ha de fer un pas endavant en aquest aspecte. L’asturià ha rematat de cap una centrada mesurada de Jaume Jardí, que ha servit per avançar el Nàstic i obtenir premi a un gran inici de partit (0-1).

Els grana eren capaços d’imposar el seu estil i anul·lar el joc del Real Unión de Fran Justo, que ha basat els seus atacs amb la cama esquerra d’Alain Oyarzun, destacat per la seva capacitat de marcar gols olímpics. Oyarzun ha estat l’home més perillós dels bascos durant el primer temps.

Pas endavant

El gol no ha frenat l’ambició del Nàstic que volia buscar ràpidament el segon gol per adormir el partit i afrontar amb garanties la segona meitat. Borja Martínez ha volgut “robar-li” el protagonisme a Oyarzun i ha estat a punt de fer el 0-2 directe des de la cantonada, però el veterà Irazusta ha desbaratat l’ocasió. Abans d’arribar al descans, Pablo ha volgut coronar-se amb una jugada brillant; doble retall per acabar amb una gran rematada, que s’ha perdut per molt poc.

Amb el 0-1, un Nàstic sobri i dominador s’arribava al temps de descans.

El guió de la segona meitat no ha variat durant els primers minuts, el Nàstic ha sortit a mossegar i a sentenciar el partit, demostrant fam per aconseguir tres punts més i tornar a reenganxar-se a la posició capdavantera. Montalvo ha servit una pilota a Pablo, però l’asturià ha estat a centímetres de fer el doblet. Precisament, el migcampista de Riudoms ha pogut fer el 0 a 2, però no ha pogut dirigir a porta la centrada de David Concha. Andy també ha tingut la seva, però Irazusta ho ha impedit.

Domini del Real Unión

Els minuts anaven passant i el Nàstic no aconseguia materialitzar les seves opcions. El Real Unión, invicte a casa seva aquesta temporada, ha començat a fer-se amb la possessió i a embotellar al Nàstic que ja començava a mirar el cronòmetre.

Alberto Varo ha hagut d’intervenir amb el peu per mantenir la porteria a 0. L’Àliga de la Canonja no ha tingut excessiva feina, però ha tornat a ser providencial en els moments que se l’ha requerit.

El conjunt basc dominava en possessió, però no posava en excessiu perill a la defensa grana. Als 88 minuts de joc, una nova internada per banda esquerra ha acabat amb un gran refús de Pol Domingo, el rebot ha afavorit a l’extrem basc que ha posat la pilota al punt de penal, on esperava Escobar per executar a Alberto Varo i consumar la crueltat pel Nàstic (1-1).

Aquest cop ha estat massa dur d’encaixar pels homes de Dani Vidal, que han tornat a veure com el gran partit que estaven fent tornava a reportar una recompensa injusta.

El Nàstic seguirà fora de la zona de promoció amb 20 unitats. La pròxima cita serà al Nou Estadi Costa Daurada davant la Cultural Leonesa, líder de la categoria.

Nova oportunitat per retallar distàncies amb una posició que s’ha ostentat durant tantes jornades.