El CBT aconsegueix la primera victòria a Son Moix (55-67)

Els tarragonins han fet el millor partit, de moment, de competició davant d'un dels equips que estan cridats a ocupar la part alta de la LEB Plata

Imatge del partit Palmer Basket - CBT Imatge del partit Palmer Basket - CBT CBT
Diumenge, 12 Novembre 2023 23:06

L’Ibersol CBT ha aconseguit la primera victòria de la temporada a la pista del Palmer Mallorca, a priori un dels equips que han d’estar a la part alta de la classificació per optar a l’ascens a LEB Or. Els tarragonins, però, han fet el millor partit, de moment, de competició i han estat capaços de rendibilitzar l’avantatge que han agafat al tercer quart i arribar al final del partit amb la situació molt controlada.

Jacob Boonyasith, amb 17 punts, i Ousmane N’Dour, amb 14, han liderat els tarragonins amb anotació, ben acompanyats per Baptiste Chazelas (12 punts i 9 rebots) i Artur Alaminos (12 punts i 3 triples de 4 intents). Precisament el llançament de tres punts ha estat un altre factor clau: amb 8/17 en aquest apartat estadístic els blaus enterraven un dels fantasmes que els ha perseguit en aquest començament de temporada.

L’entrenador de l’Ibersol CBT, Noé Monroy, valora aquesta primera victòria molt positivament “perquè fins avui ja havíem fet minuts de bon bàsquet, però la diferència és que hem estat capaços de tenir continuïtat fins al final del partit, que era el que ens havia faltat fins ara”. Monroy ha destacat “la consistència defensiva” de l’equip i també “l’encert ofensiu”. Per a l’entrenador del CBT, “la victòria reforça la bona feina que estem fent i ens marca el camí a seguir per sumar més victòries”.

El primer quart ja arrencava amb els tarragonins portant la iniciativa, gràcies a l’encert ofensiu i la bona defensa del bloc directe, que era una de les claus que havia marcat l’equip tècnic del CBT. En aquests primers 10 minuts, dos triples d’Artur Alaminos descongestionaven l’atac blau, que en les darreres setmanes havia necessitat més encert exterior per poder disputar els partits fins al final. Tot i això, un parcial final a favor dels mallorquins feia que el resultat final del primer parcial afavorís l’equip local (18-16).

El segon quart començava amb un parcial de 0-4 per als tarragonins que, no obstant això, es quedaven encallats i permetien que el Palmer obrís forat amb un 26-21 que es convertia en 30-23. Una reacció liderada per Ousmane N’Dour i Jacob Bonnyasith escurçava la diferència fins al 30-27 quan faltaven dos minuts per a la mitja part. Una falta antiesportiva dels locals i una cistella de Ferran Torres permetien empatar a 30 quan faltava un minut. La recta final de la primera part que gràcies a un triple de Chazelas i un nou bàsquet de dos punts de Ferran Torres aconseguien arribar per davant a la mitja part (31-34). Un bon resultat sobretot per les bones sensacions d’haver-se recuperat d’un parcial advers, factor clau per a un equip que en aquest inici de temporada ha perdut diversos partits precisament per desconnexions molt puntuals.

La sortida del tercer quart ha estat la clau de la victòria. Amb un ritme defensiu molt alt que permetia recuperar pilotes i sortir al contraatac, els tarragonins aconseguien bones finalitzacions, algunes d’elles en mans dels seus jugadors interiors. Dos triples d’Artur Alaminos i Jacob Boonyasith contribuïen a agafar ja una diferència important: 31-42. Els blaus han continuat amb la mateixa dinàmica i dues esmaixades d’Ousmane a la recta final han fet que el marcador al final del quart reflectís la consistència de l’Ibersol CBT (40-53).

A l’últim parcial, l’Ibersol CBT ha pogut obrir encara més forat gràcies a dos triples de Boonyasith i Chazelas que posaven un 40-59 que dibuixava un tram final de partit amb tot a favor. Aquest cop el CBT ha sabut treure profit de la bona feina feta durant els tres quarts anteriors i ha pogut administrar l’avantatge sense massa problemes fins a arribar al 55-67 final. La victòria suposa una injecció d’optimisme crucial per a un equip que en les sis derrotes anteriors havia mostrat minuts de bon bàsquet, però que no havien estat suficients per aconseguir victòries.