Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El projecte “Cim a cegues” porta Cadiach i a Descarrega al Perú

El Nevado de Huascarán, cim més alt del país, ha estat l’objectiu de l'alpinista i l'atleta paralímpic invident

'alpinista tarragoní Òscar Cadiach, i l'atleta paralímpic invident selvatà, Gerard Descarrega, en una imatge d'arxiu 'alpinista tarragoní Òscar Cadiach, i l'atleta paralímpic invident selvatà, Gerard Descarrega, en una imatge d'arxiu XISCO LÓPEZ
Esports Redacció Infocamp
Dilluns, 14 Agost 2023 12:00

El passat divendres dia 11 d’agost l’atleta selvatà paralímpic invident (doble medalla d’or als Jocs de Rio i Tòquio i campió del món), Gerard Descarrega, i l’alpinista tarragoní, Òscar Cadiach, van partir cap al Perú amb l’objectiu d’assolir el cim més alt del país; El Nevado de Huascarán, de 6768 metres. Ho van fer acompanyats del productor Xisco López.

Aquesta aventura s’emmarca dins del projecte “Cim a cegues”, la qual és una proposta inclusiva ideada per pujar a les muntanyes més espectaculars del món i comprovar, en aquests entorns fins on arriben els límits d’un ésser humà que ha perdut el sentit de la vista.

Fase d’aclimatació

Descarrega i Cadiach passaran uns dies al volcà Cachami, a 6057 metres d’altura, per completar la fase d’aclimatació. Després de superar l’estança a més de 5000 metres procediran a la conquesta d’un cim que ja van intentar l’any passat, però per problemes logístics no van poder aconseguir-ho.

Es preveu que per superar cadascuna de les dues fases necessitin uns 10 dies. La morfologia suau del volcà ha d’afavorir la consolidació del bon estat físic de l’equip i així poder afrontar amb més garanties el compte enrere cap al Nevado de Huascarán.

Per arribar al camp base, on viuran, a uns 4500 m del cim, necessitaran l’ajuda de mules per transportar l’equipament i la intendència. Des d’aquest punt seguiran cap amunt i s’obriran pas entre la glacera sud del Huascarán, un món ple d’esquerdes i paisatges de neu d’alta muntanya, on instal·laran el Camp I, a 5300 m, i el Camp 2, a 5900 m, els quals pujaran i baixaran fins que se sentin plenament segurs i aclimatats per atacar el cim.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: