El CB Valls s'imposa amb claredat al derbi contra el CBT al Serrallo (49-66)

Els vallencs recuperen la tercera plaça del campionat i trenquen la ratxa de victòries dels tarragonins

Imatge d'arxiu del derbi CBT - CB Valls disputat aquest dissabte al Serrallo Imatge d'arxiu del derbi CBT - CB Valls disputat aquest dissabte al Serrallo CBT
Dissabte, 01 abril 2023 22:22

El CB Valls s'ha emportat el derbi contra el CBT disputat al Serrallo per un contundent 49-66. Els vallencs han fet història ja que, des de l'any 2000, que no guanyaven a la pista dels tarragonins. La victòria permet al CB Valls aconseguir la tercera plaça del grup C-2 de la Lliga EBA.

D'aquesta manera, també es trenca la ratxa de victòries consecutives de l’Ibersol CBT, que ha patit molt en un tercer quart molt inspirat sobretot des de la llarga distància pel CB Valls, que ha aconseguit una renda pràcticament insalvable pels blaus. Cal destacar que en la recaptació d’aquest derbi solidari es van aconseguir 2.537 € pels malalts d’ELA.

L'ex del Valls JJ Miguel inaugurava el marcador amb una cistella més addicional. Marcus per part vallenca igualava el marcador. Començava el partit amb certs nervis i els equips s’estaven provant per trobar-se en el partit. Passaven els minuts i la igualtat seguia en el marcador, només Marcus des de la línia de tirs lliures posava una mínima avantatge en el marcador pels visitants (4-6). Cinc punts seguits dels vallencs obligaven Berni a demanar temps mort (4-11). Els de blau no trobaven el camí a cistella i això ho aprofitaven els de Valls per aconseguir una renda en el marcador. Sisco trencava la mala ratxa amb un triple. Finalitzava el primer quart amb un marcador de 7 a 18.

Inici encertat del CB Valls que aconseguia un altre triple (7-20). Una acció d’Ousmane al pal baix permetia recuperar distància en el marcador. L’encert per part dels dos equips decreixia i això ho aprofitava el CB Valls per seguir manant en el marcador. S’apropava l’Ibersol CBT en el marcador després d’un triple de Duch, es recuperava la pilota i Estebanell anotava. Parcial de 5-0 i Victor Neila parava el partit (16-22), restaven quatre minuts per arribar al descans. Duch tornava a anotar, es recuperava la pilota i Buscail anotava (20-22), Duch tornava a anotar i igualava el marcador amb un parcial d’11-0. Neila parava el partit. Vinicius anotava i parava el parcial blau. Arribava el descans amb tot obert (24-25).

En la sortida del descans, un triple de Sisco posava el primer avantatge pels blaus. La tornava Besora també de tres, hi tornava després Trouvé. Buscail contestava també des del triple i ajustava el marcador. Besora aconseguia el quart triple del quart pel Valls i posava nou punts de diferència en el marcador, demanava temps mort Berni (30-39). Retallava distàncies Estebanell des dels tirs lliures. Nou triple dels visitants que seguien de dolç en aquest tercer quart. Un nou triple dels visitants posava coll amunt el partit (31-47). Finalitzava el període amb un marcador de 33-49.

L’inici del darrer començava amb quatre punts ràpids del CBT per retallar diferències. El Valls, però continuava encertadíssim i amb un nou triple trencava el parcial. Dues cistelles visitants obligaven Berni a demanar temps mort (39-56). Els de Tarragona no trobaven l’encert necessari per tornar al partit. Dues cistelles consecutives ara, de l’Ibersol CBT semblaven despertar l’equip, demanava temps mort Victor Neila. Un nou triple visitant posava la victòria quasi impossible per l’equip blau. Es parava el partit després d’un temps mort demanat pels vallencs, restava minut i mig (47-64). El fina arribava amb marcador de 49-66.

Després d'aquesta jornada, CB Valls i CBT estan empatats a 15 victòries i 9 derrotes, però els vallencs ocupen la tercera posició del grup C-2 de la Lliga EBA per diferència de punts.