El Nàstic guanya a l'Estadi Johan Cruyff i entra en zona de playoff

Victòria de prestigi al camp del Barça B per ampliar la ratxa a 16/18 punts possibles

Els jugadors del Nàstic celebren la victòria aconseguida al camp del Barça B Els jugadors del Nàstic celebren la victòria aconseguida al camp del Barça B CLUB GIMNÀSTIC
Diumenge, 06 Març 2022 01:01

El Nàstic visitava l’Estadi Johan Cruyff amb la intenció de reafirmar el millor moment de joc i resultats de la temporada. Una dinàmica positiva de cinc partits consecutius puntuant i un repte: guanyar a domicili del filial blaugrana, una fita que els tarragonins no aconseguien des de fa 20 anys.

L’inici de partit ha estat igualat. Els locals guanyaven lleugerament la possessió i el Nàstic ofegava en la pressió. Així ha estat com ha arribat la primera ocasió del partit. Al minut 9, els grana han forçat la pèrdua en la sortida de pilota i Joan Oriol ha finalitzat des de la frontal de l’àrea; l’esfèric ha tocat a Pablo Fdez i ha marxat desviat. Aquesta acció s’ha repetit tres minuts després. Recuperació dels d’Agné i rematada de Dani Romera al cos d’un defensor; el posterior refús, també l’ha rematat l’andalús estavellant la pilota al pal. El Gimnàstic de Tarragona s’havia de la importància d’avançar-se al marcador i així ha estat al minut 17, quan una nova pressió asfixiant ha provocat l’errada blaugrana i Dani Romera ha esperat l’arribada de Bonilla per marcar a plaer i inaugurar el marcador (0-1).

Cinc minuts després, els visitants haurien pogut incrementar la renda amb una rematada a la mitja volta de Pablo Fdez que ha atrapat Tenas. Tot i l’avantatge, els tarragonins no han cessat en la pressió i a punt ha estat d’arribar el gol de Romera en una nova pilota recuperada a la frontal de l’àrea que finalment s’ha perdut alta. Per part local, el primer xut a porta ha estat al minut 26 però Manu García, ben situat, ha refusat a córner amb el peu. Al minut 34 una falta perillosa a la frontal de l’àrea grana ha estat servida per Jandro i novament Manu García ha interceptat. L’equip entrenat per Agné ha dominat diferents registres durant el partit; entre ells, les jugades de contraatac. A les acaballes del primer temps, passada de Bonilla per a Romera i rematada de l’andalús, que el porter local ha pogut refusar a córner. En el mateix servei de cantonada, al minut 39, Bonilla ha posat una gran pilota a l’interior de l’àrea i Marc Trilles s’ha imposat per alt per enviar l’esfèric a la base del pal i acabar creuant la línia de gol (0-2). Abans del descans, hauria pogut arribar el tercer en una rematada a pròpia porta dels locals que el seu meta ha pogut treure. Amb l’avantatge de dos gols s’ha arribat al temps de descans amb una gran primera meitat de l’equip, tant en defensa però sobretot en atac.

A la represa, el Nàstic ha continuat intens i solidari en les ajudes, per tal d’esvair el perill que arribava per la banda esquerra de l’atac local. La millor defensa del grup II ha reafirmat aquesta condició amb un gran desplegament físic. Els locals han buscat retallar distàncies al marcador ràpidament amb dos canvis. Jutglà ha estat el primer en intentar-ho amb un xut escorat al minut 48, que ha tret Manu García. Els grana també han buscat sorprendre en jugades verticals o en pilota aturada. Pablo Fernández ha vist com la pilota sortia fregant la creueta en un xut de primeres amb cama esquerra en el 53’. Dos minuts després, el local Matheus s’ha tret un bon xut des de la frontal de l’àrea que ha fregat el pal i s’ha escapat a fora.

L’equador del segon temps ha igualat forces i els grana evitaven totes les aproximacions dels de Sergi Barjuán. Per la seva part, Robert Simón ha rematat en posició escorada i un defensor ha pogut blocar per enviar a córner. I al 77’, volea de Fran Carbia, golejador en el partit d’anada, que ha atrapat Tenas. El filial blaugrana només han pogut buscar el gol en rematades llunyanes, com la d’Aranda al minut 72. La darrera aproximació del partit ha estat a deu minuts pel final amb un xut de Jutglà que Manu García ha aturat sense complicacions. Després dels quatre minuts d’afegit, xiulet final i nova victòria grana que el situa en posicions de play-off d’ascens. Jugadors i aficionats, que avui han format una Marea Grana superior als 450 nastiquers, han compartit l’alegria al Johan Cruyff.

Gràcies a aquesta victòria, el Nàstic se situa en quarta posició de Primera Divisió RFEF, amb 41 punts, i entra en zona de play-off d'ascens,.

El proper enfrontament del Nàstic serà al Nou Estadi davant la UE Costa Brava. El duel corresponent a la jornada 27 de Primera RFEF Footters es jugarà diumenge a partir de les 17 h.

Fitxa tècnica:

FC Barcelona ‘B’ (0): Arnau Tenas, Comas, Mika Mármol, Diounkou, Peque (Álvaro Sanz, 46’), Matheus (Kays Ruiz, 84’), Jandro (I. Akhomach, 46’), Ez Abde, Ramos Mingo, Jutglà, Aleix (Aranda, 55’).

Club Gimnàstic de Tarragona (2): Manu García, Bonilla (Nil, 62’), Pol D (Albarrán, 84’), Trilles, Ribelles, Del Campo (Elías, 84’), D. Romera (Edgar Hdez, 75’), Quintanilla, Pablo Fdez (F. Carbia, 62’), Robert S, Joan Oriol.

Gols
0-1, Bonilla (17’); 0-2, Trilles (39’).

Targetes
Jandro (29’) i Mika Mármol (62’) per part del FC Barcelona ‘B’; Trilles (32’) per part del Nàstic.

Àrbitre
Sergiu Claudiu Muresan Muresan (Col·legi valencià).

Observacions
Partit corresponent a la jornada 26 de Primera RFEF Footters disputat a l’Estadi Johan Cruyff. 1.767 espectadors. Abans de l’enfrontament, els dos equips han mostrat una pancarta en contra de la guerra.