Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Reus Deportiu demana una pena de cinc anys per l'expresident Joan Sabater pel cas Visa Or

El club sol·licita la condemna de presó per un presumpte delicte d'estafa i apropiació indeguda per l'ús personal de 157.438 euros amb la targeta del club / La Fiscalia demana dos anys

La presidenta del Reus Deportiu, Mònica Balsells, amb l'expresident Joan Sabater, l'any del relleu al capdavant del club La presidenta del Reus Deportiu, Mònica Balsells, amb l'expresident Joan Sabater, l'any del relleu al capdavant del club ARXIU / INFOCAMP
Esports Redacció Infocamp
Dimecres, 07 Novembre 2018 21:33

L'expresident del Reus Deportiu Joan Sabater s'enfronta a una pena de fins a cinc anys de presó pel cas Visa Or, segons ha confirmat avui el club una informació publicada per Diari de Tarragona. Aquesta és la petició que ha realitzat el club reusenc, en qualitat d'acusació particular, davant l'obertura de judici oral que va decretar el jutjat d'instrucció número 1 de Reus pels 157.438,74 euros que Sabater presumptament hauria gastat per a ús personal i sense justificar amb la targeta del club durant els sis últims anys del seu mandat (2005-2011).

En les seves conclusions provisionals, l'advocat del Reus Deportiu sol·licita en el seu escrit la imposició a Sabater d '"una pena de presó de cinc anys" i la indemnització d'aquests 157.438,74 euros, a més dels interessos legals i les costes del judici. 

Pel que fa a la Fiscalia, aquesta demana per al club una indemnització de 75.683,71 euros, la quantitat que quantifica que va ser injustificada, i una pena de presó de dos anys.

L'origen de les acusacions

El Reus Deportiu ha emès aquesta tarda un comunicat aclarint que aquest procés judicial "no l'inicia l'actual junta directiva del Reus Deportiu ni la de la legislatura anterior", ambdues encapçalades per l'actual presidenta, Mònica Balsells, sinó que "s'inicia per dues denúncies de membres de la candidatura de Joan Sabater Escudé passades les eleccions del 25 de novembre de 2011". Així doncs, les dues demandes van entrar als Jutjats de Reus els dies 7 de desembre de 2011 (12 dies després de les eleccions) i el 18 de gener de 2012, segons fonts del club. Les dues anaven en contra de l'actual presidenta Mònica Balsells, "per estendre rumors sobre irregularitats en la situació financera i per irregularitats en la campanya electoral que podien perjudicar l'economia del club".

Des del club s'ha confirmat que la fiscalia va arxivar la causa contra Mònica Balsells i ha obert una nova causa considerant que "hi ha indicis fefaents d'apropiació indeguda continuada per part del Sr. Joan Sabater Escudé en la utilització de la targeta de crèdit del club".

A partir d'aquest moment i amb proves d'un presumpte delicte, el club, assessorat pels seus serveis jurídics, es posiciona com a acusació particular, "ja que se sent obligat a vetllar pels interessos del club i dels seus socis i sòcies, ja que, volem recordar, el Reus Deportiu és una Entitat Declarada d'Utilitat Pública i sense ànim de lucre", conclou el comunicat del club.

L'embargament de béns

El jutjat d'instrucció 1 de Reus va decretar el 25 d'octubre l'embargament de béns de Joan Sabater, via comptes bancaris, fins a cobrir els 157.438 euros reclamats pel Reus Deportiu, després que l'acusat no prestés la fiança sol·licitada prèvia arran de l'obertura del judici oral, han confirmat fonts del club.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: