Primera victòria de la temporada

El CF Reus aconsegueix guanyar el primer partit al camp de l'Elx gràcies als gols de Fran Carbia i Àlex Carbonell (0-2)

Els jugadors del CF Reus celebren un dels gols de la victòria aconseguida a l'Estadio Martínez Valero Els jugadors del CF Reus celebren un dels gols de la victòria aconseguida a l'Estadio Martínez Valero TWITTER CF REUS
Esports Josep Cartanyà
Dissabte, 01 Setembre 2018 19:49

Xavi Bartolo podia comptar en el desplaçament al Martínez Valero amb els jugadors que han pogut ser inscrits aquesta setmana. Un d'ell, el davanter Miguel Linares, ha estat la principal novertat de l'onze titular del CF Reus. Tant l'Elx com el CF Reus compartien l'objectiu aconseguir el primer triomf de temporada. Una victòria que s'endurien els del Baix Camp després de fer un gran partit.

En els primers minuts de joc, el CF Reus ha intentat de fer-se amb el control de la pilota, fent combinacions per arribar a la porteria local. La primera arribada seriosa del CF Reus s'ha produït, al minut 12, després del llançament d'un córner que ha rematat amb el cap Linares des del segon pal, però la pilota ha sortit lleugerament per sobre del travesser. El mateix Linares ha estat protagonista al minut 16, quan ha tornat a rematar novament de cap una centrada a l'àrea local de Ledes, que ha impactat al terra i ha marxat per ben poc fora del pal esquerra del porter José Juan. Semblaba que el CF Reus, poc a poc, s'apoderava.

El gol de Carbia

I al minut 18', ha arribat el gol. Una jugada iniciada per la banda esquerra de l'atac reusenc, que ha acabat amb una passada cap a Fran Carbia que ha guanyat bé la posició i ha rematat un xut ajustat al primer pal de la porteria de l'Elx i que s'ha col·lat per sota les cames de Juan José (0-1).

Per part de l'Elx, la primera acció de perill ha arribat a pilota parada. Ha estat una falta servida al minut 30 des de la zona de mitjos que ha pogut rebutjar a córner providencialment Mikel Villanueva. El córner, servit molt tancat, ha pogut ser interceptat per Edgar Badia. Semblava que l'Elx s'animava i tenia més presència al camp visitant. Fruit d'aquest domini, els valencians han gaudit d'una nova falta al minut 33, que ha rematat massa alt Villar.

En una acció per la banda dreta de l'atac de l'Elx, Borjita ha estat amonestat amb la targeta groga per obstaculitzar el pas del davanter. Això obligava al lateral roig-i-negre a extremar la precaució per aquell costat de cara al segon temps. Abans d'arribar al descans, Carbia i Gonzalo Villar han xocat amb el cap mentre disputaven una pilota i, sortosament per ambdós jugadors, cap d'ells ha resultat mal parat.

A la segona part, al minut 49, una pèrdua perillosa en defensa de la defensa roig-i-negra obliga a Mario Ortiz a cometre una falta a la frontal de l'àrea gran, que li ha costat la groga. Al llençament, Xavi Torres ha etzibat un xut que buscava l'escaire esquerra de Badia, però la pilota ha sortit lleugerament desviada. L'Elx insitia i, en una nova distracció de la defensa reusenca, posen una pilota en profunditat cap a Xuca que remata desviat. En el primer quart d'hora del segon temps, l'Elx demostrava que havia donat un pas més per aconseguir l'empat. I ho feia sovint per la banda d'Iván Sánchez, per on es mostrava més perillós.

Al minut 59, el CF Reus ha fet la primera rematada a porteria del segon temps. Ha estat fruit d'un contraatac, que Bastos ha recollit una pilota per la seva banda dreta i ha provat el xut directe, que ha estat ben aturat per José Juan. Però l'Elx seguia buscant l'empat i mirava d'aprofitar els córners, però sense prou encert.

Badia salva el Reus de l'empat

Al minut 68, errada gravíssima en defensa de Bastos, que aprofita Sory Kaba es planta sol davant de Badia, però el porter roig-i-negre posa una cama miraculosa i evita el que era un gol cantat del quadre il·licità.

Carbonell sentencia

I després de l'ensurt, al minut 70, el CF Reus ha construït una bona jugada d'atac iniciada per Carbia, que passa la pilota cap a Borjita i aquest aconsegueix una centrada cap a l'àrea petita que ha rematat de primeres Carbonell, que ha foradat la porteria de l'Elx (0-2). El CF Reus passava d'un possible empat al segon gol en tal sols dos minuts.

El gol ha deixat molt tocat al conjunt local i el CF Reus ho ha aprofitat per moure's amb més calma pel terreny de joc. El partit ha finalitzat i el CF Reus ha aconseguit la primera victòria de la temporada que el situa provisionalment en l'onzena posició, amb 4 punts.

Fitxa tècnica:

Elche CF (0): José Juan, Teiker, Neyder, Verdú, Manu, Gonzalo Villar (Nino, 71'), Xavi Torres, Josan (Bejan, 61') Chuca (Alexander González, 82'), Iván Sánchez i Sory Kaba.

CF Reus Deportiu (2): Edgar Badía, Bastos, Borjita Herrera, Catena, Mikel Villanueva, Gus Ledes, Juan Domínguez, Mario Ortiz, Alfred Planas (Àlex Carbonell, 66'), Fran Carbia (Ricardo Vaz, 73') i Miguel Linares (Gonzalo Pereira, 80').

Gols: 0-1, Fran Carbia (19'); 0-2, Àlex Carbonell (70')

Àrbitre: Javier Iglesias Villanueva

Estadio Martínez Valero: 10.657 espectadors.