Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona acollirà la presentació de les ‘10 mesures per cooperativitzar els municipis’

Serà el pròxim 10 de juliol, a les 9:30 h, a la Cooperativa Obrera Tarraconense

La presentació tindrà lloc a la Cooperativa Obrera Tarraconense La presentació tindrà lloc a la Cooperativa Obrera Tarraconense CEDIDA
Economia i negocis Redacció Infocamp
Dimecres, 03 Juliol 2019 23:03

La Taula Territorial de l’Economia Social i Solidària del Camp de Tarragona i la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya donaran a conèixer la campanya ’10 mesures per cooperativitzar els municipis’ per enfortir l’economia social del territori, el pròxim 10 de juliol. L’acte es durà a terme a partir de les 9:30 h, a la sala d’actes de la Cooperativa Obrera Tarraconense, a Tarragona.

Les ‘10 mesures per cooperativitzar els municipis’ és una campanya que es va iniciar tot just abans de les eleccions municipals del 26 de maig. L’objectiu principal és que els partits polítics incorporin mesures de foment del cooperativisme en els seus programes electorals local. D’aquesta manera es busca que l’esfera polític entengui el cooperativisme i l’economia social com a agents de democratització econòmica municipal i de desenvolupament local transformador.

Passades les eleccions, amb els equips de govern ja configurats, des de la Taula Territorial de l’Economia Social i Solidària del Camp de Tarragona i la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya s’organitza la presentació de les 10 mesures que el cooperativisme proposa a les administracions locals per enfortir l’economia social, l’ocupació de qualitat i una economia transformadora i arrelada al territori. És per això que la presentació de les propostes s’adreça principalment a Cooperatives del Camp de Tarragona, equips de govern municipals i equips tècnics municipals.

Programa de l’acte de presentació

En l’acte intervindran amb les seves ponències Sònia Cruz, de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, encarregada de presentar les 10 mesures; Xavier Gimenez, tècnic d’economia social de l’Ajuntament del Prat de Llobregat, qui explicarà, a partir de les 10:10 h, l’experiència d’aquest consistori amb les actuacions que han dut a terme per intensificar les mesures de foment i promoció d’un tipus d’iniciatives socioeconòmiques basades en la propietat col·lectiva, la gestió democràtica, la limitació del lucre, l’arrelament territorial i el servei al bé comú. Finalment, sobre les 10:30 h, s’explicarà l’experiència del Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, de la mà del seu gerent, Jordi París. I sobre les 10:45 h aproximadament, s’obrirà un torn obert de paraules i de debat sobre les exposicions.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: