Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Publicacions URV recupera la figura de Vicenç Riera i Llorca i Anna Maria Bel per Sant Jordi

Els llibres són obres dels professors de la URV Albert Ventura i Maite Hernández

Imatge de les publicacions de la URV per aquest Sant Jordi Imatge de les publicacions de la URV per aquest Sant Jordi URV
Cultura Redacció Infocamp
Dimecres, 10 abril 2024 11:45

Publicacions URV, el segell editorial de la Universitat Rovira i Virgili, presenta una selecció dels darrers llibres divulgatius amb motiu de la Diada de Sant Jordi per posar el coneixement al servei de la societat. Aquesta vegada en destaquen tres obres que recuperen la memòria de figures com Vicenç Riera i Llorca, escriptor i polític a l’exili, i Anna Maria Bel, ballarina en el context de la dictadura franquista i el procés de construcció democràtica, així com la de les dones antifeixistes durant la Guerra Civil.

Albert Ventura, professor del Departament de Filologia Catalana, destaca ña a contribució de Riera i Llorca a la literatura catalana de l'exili en el seu llibre "Vicenç Riera Llorca. Exili, memòria i classe obrera". Ventura parla sobre la trajectòria vital d'aquest autor, que va viure l'experiència de l'exili i va jugar un paper important tant a l'estranger com a la seva tornada a Catalunya. A través d'aquesta obra, es busca reivindicar el llegat literari d'aquells que van ser obligats a marxar.

D'altra banda, Maite Hernández Sahagún fa un repàs de la vida i carrera de la ballarina Anna Maria Bel en el seu llibre "Anna Maria Bel, una vida dedicada a la dansa". A través d'aquesta obra, es destaca el compromís de Bel amb la dansa com a eina pedagògica i valor cultural, tot explorant el seu desenvolupament professional en el context de la dictadura franquista i la transició a la democràcia.

A més, l'obra "Dones antifeixistes" de Júlia Cuadrat, investigadora predoctoral de la URV, ofereix una perspectiva sobre el paper de les dones en el front republicà durant la Guerra Civil. A través d'una anàlisi exhaustiva de la revista "Companya", l'autora posa de manifest la contribució de les dones a la resistència antifeixista i la seva lluita per una societat més justa.

Així mateix, Publicacions URV continua ampliant els seus horitzons, destacant autors com Joan Prat i Ángel Martínez-Hernáez, amb obres que exploren temes que van des de l'antropologia fins a la intersecció entre salut mental, ciències socials i drets humans.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: