Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cambrils presenta una vintena d'activitats literàries del 3 al 24 d’abril

El programa 'Dies de Llibres' inclou 11 presentacions de llibres, recitals musicals, lectures de poemes, xerrades, contacontes, tallers i espectacles

Presentació del programa literari 'Dies de Llibres de Cambrils', aquest dilluns, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells Presentació del programa literari 'Dies de Llibres de Cambrils', aquest dilluns, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells AJUNTAMENT DE CAMBRILS
Cultura Redacció Infocamp
Dilluns, 25 Març 2024 15:03

El programa literari 'Dies de Llibres de Cambrils', que se celebrarà del 3 al 24 d’abril, inclou enguany 11 presentacions de llibres, un recital poeticomusical, una lectura de poemes, una hora del conte, una obra de teatre, una xerrada sobre balls parlats i cultura popular, el tradicional mercat de Sant Jordi i la ballada de sardanes, un espectacle de carrer i dos cursos de narrativa.

L’alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa, i el regidor de Cultura i Educació, Jordi Barberà, han presentat avui a la biblioteca una nova edició d’aquest programa literari organitzat al voltant de Sant Jordi. A la roda de premsa també hi ha assistit l'escriptora Anna Amigó, que el 10 d’abril presentarà el llibre "Em dic Arpa", i l'escriptor Jordi Ledesma, que oferirà dos cursos de narrativa al Centre Cultural.  

L'alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa, ha posat en valor que el programa literari 'Dies de llibres' d'enguany presenta "una oferta cultura completa, interessant i amb força", alhora que n'ha destacat la varietat d'activitats.

Estudiar un nou format

El regidor de Cultura, Jordi Barberà, ha estat l'encarregat de desgranar els programa de presentacions de llibres i d'activitats. Barberà també ha avançat que, de cara a una propera edició, volen "estudiar el format del 'Dies de Llibres'", cap a un nou model que permeti concentrar més les presentacions de llibres i d'activitats amb l'objectiu de mostrar l'oferta literària d'una manera més atractiva per al propi públic.

Presentacions de llibres

Les 11 presentacions de llibres programades enguany cobreixen estils literaris i temàtiques molt diverses, com la novel·la, la història, la intriga, la poesia, la natura, les tècniques per fomentar la lectura o fins i tot la visió multimèdia, i inclouen publicacions dirigides a diferents edats en català, castellà i portuguès.

Les primeres novetats editorials que es presentaran seran els llibres 'Visió Multimèdia' del director de documentals, Carles Prats, de l’editorial Pratsworks i 'Palabras Ojos' del periodista cultural i cineasta, Juan Bufill, de l’editorial Vaso Roto; 'Las nieves del tiempo. Sentencias de un amor vivo contra un decreto' de Roberto González Klawitter de l’editorial Mascaron de Proa; 'Vides Paral·leles' de Rosa Pàmies Ollé d’Estudio Ediciones; 'Em dic Arpa' d’Anna Amigó Vilalta i Laura Magrinyà Panadés de l’editorial Musca, i 'Escric el teu nom' de Lluís Aragonés i Joana-Alba Cercós d’Arola Editors. La músic Anna Amigó ha explicat en roda de premsa que el conte 'Em dic Arpa' vol apropar aquest instrument als nens i nenes de 6 a 12 anys.

El programa també inclou la presentació de 'Aventura no deseada 2: “La Daga' d’Ana Maria Franquet Monllau d’Ediciones Atlantis; 'Rodari 2.0 Tècniques creatives per fomentar l’escriptura a casa i a l’aula' de Jordi Folck de PAM (Publicacions de l’Abadia de Montserrat), i 'L’Odissea d’Homer' de Meritxell Blay, autora i Genie Espinosa, il·lustradora, d’editorial Inuk. La presentació anirà a càrrec de l’autora i de Nelly Queral, filòloga,

Les tres últimes presentacions programades són 'Guia de papallones per nois i noies' de Marius Domingo de Pedro i Coia Dols de Campanera de Cossetània Edicions; 'El dia de l’Escórpora', de Miquel Bonet de l’editorial Segona Perifèria, i 'Morir dos veces' d’Alejandro Seral de l’editorial Caligrama.

Altres activitats programades

A banda de les presentacions de llibres, el programa 'Dies de Llibres' ofereix un ampli ventall d’activitats relacionades amb la literatura i la cultura en general pensades per totes les edats. La primera cita, el 9 d’abril, serà un recital poeticomusical a càrrec de Jaume Clatayud i Vicente Monera dedicat a Joan Salvat-Papasseit en la commemoració del centenari de la seva mort. Seguint amb la poesia, el 18 d’abril 'Perla Tuset', Ramon García Mateos farà una lectura de poemes en castellà i portuguès acompanyats de la guitarra d’Eduardo Sánchez.

Pels més petits, el 19 d’abril hi haurà L’hora del conte amb taller de Loli Bertran a la Biblioteca, i el 21 d’abril la companyia Teatre Nu presentarà l’obra 'Contes Meravellosos' al Teatre del Casal.

Diada de Sant Jordi, amenitzada amb un espectacle de carrer

Com cada any, el 23 d’abril durant tot el dia hi haurà el tradicional mercat de llibres i roses de Sant Jordi, amb la taula d’autors i autores que signaran les seves obres, i la ballada de sardanes de l’Associació Amics de la Sardana de Cambrils i la Cobla Maricel. A la tarda, la companyia Campi qui pugui oferirà l’espectacle de carrer PIGS al passeig marítim.

Per acabar, l’endemà dimecres 24 d’abril el Centre Cultural acollirà una xerrada sobre balls parlats i cultura popular, organitzada per Vileros i Mariners, a càrrec del filòleg i professor de la URV Pere Navarro. A més, també s’han programat dos cursos de narrativa de 8 sessions (inicial i avançat) impartits per l’escriptor Jordi Ledesma. L'escriptor ha explicat que els tallers s'adrecen especialment a aquelles persones que ja tenen nocions d'escritptura de narrativa i que volen millorar la metodologia.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: