Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Museu Comarcal de la Conca acull un cicle per apropar la ciutadania a la cultura, l'art i al patrimoni

El RETROBA(r)T arrencarà el dia 29 de febrer, amb una xerrada a càrrec de Joan Yeguas del Museu Nacional d'Art de Catalunya

Imatge exterior del Museu Comarcal de la Conca de Barberà, a Montblanc Imatge exterior del Museu Comarcal de la Conca de Barberà, a Montblanc ARXIU / INFOCAMP
Cultura Redacció Infocamp
Dimecres, 21 Febrer 2024 12:37

El Museu Comarcal de la Conca de Barberà i el Consell Comarcal -en el marc del Campus Extens de la URV- organitzen conjuntament el cicle RETROBA(r)T amb la finalitat d'apropar la ciutadania a la cultura, l'art i al patrimoni.

Per això, s'han programat un total de sis jornades, cadascuna d'elles a càrrec d'un especialista en la matèria, i totes elles es faran al Museu Comarcal de la Conca de Barberà.

El cicle

La primera es durà a terme el dijous 29 de febrer i sota el nom 'Retalls d'art a la Conca de Barberà en els segles XVI, XVII i XVIII' anirà a càrrec de Joan Yeguas del Museu Nacional d'Art de Catalunya.

El dimarts 5 de març a les 18 hores serà el torn de 'La expresión artística de la monarquía en el siglo XIV. La esglesia de Santa Maria de Montblanc', que portarà a terme la catedràtica d'història de l'art, Emma Liaño.

El dijous 7 de març a les 18 hores es farà la conferència 'De monumentis ad reliquaria: el procés de creació, destrucción i recreació de les tombes reials de Santa Maria de Poblet', que durà a terme Marta Serrano de la URV.

El dimarts 12 de març a les 18 hores, la Doctora en història de l'art, Sofia Mata de la Cruz, s'endinsarà en el 'Patrimoni artístic religiós de la Conca Migrat'.

El dijous 14 de març a les 18 hores, Anna Isabel Serra Masdeu, de la URV, farà la conferència 'Esglésies parroquials barroques de la Conca de Barberà: singularitats, patrimoni i identitat local'.

Ja per finalitzar, el dissabte 16 de març a les 11 hores s'organitzarà una visita a Poblet, a càrrec de l'historiador de l'art i museòleg, Damià Amoròs.

Totes les conferències són gratuïtes i compten amb el suport de l'Ajuntament de Montblanc, el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Tarragona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: