Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Torreforta acollirà aquest cap de setmana la primera festa solidària Santa Tecla a Ponent '23

Un grup de comerciants i entitats veïnals programen gastronomia, concursos, música i jocs per recollir fons per a entitats socials de Ponent

Imatge d'arxiu d'unes festes a Torreforta Imatge d'arxiu d'unes festes a Torreforta ARXIU / INFOCAMP
Cultura Redacció Infocamp
Dijous, 14 Setembre 2023 17:12

La plaça Pilar Pradells de Tarragona -davant del Centre Cívic de Torreforta- serà l'epicentre de la primera edició de la gran festa solidària Santa Tecla a Ponent'23, que tindrà lloc els dies 15, 16 i 17 de setembre. Durant tot el cap de setmana es programaran activitats per a tots els públics: gastronomia, música, concursos, jocs, etc... Tots els beneficis que es facin es repartiran entre tres socials dels barris de ponent: Associació de Paràlisi Cerebral “La Muntanyeta”, l'associació Todos En Azul i la Fundación Niemann Pick. El col·lectiu Candela Pulseras Solidarias també serà present amb una paradeta.

L'impulsor de la iniciativa va ser el veí Pedro Cardoza, propietari de la cerveseria Nou Centre, que juntament amb el seu amic Jesús, volien organitzar una paella popular solidària en benefici de La Muntanyeta, per tal de col·laborar amb els usuaris d'aquest centre. Amb el pas del temps, la idea va créixer i s'hi van sumar set entitats veïnals de Ponent (AV Progressista de Torreforta, AV Campclar Zona Esportiva, AV El Pilar, AV Torrenova, AV Riu Clar, AV Parc Riuclar i AV La Granja), la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), el Centre Civíc Municipal de Torreforta, els paradistes del Mercat de Torreforta, l'Ajuntament de Tarragona i diversos comerços de la zona. Finalment ha estat possible tancar un cartell complet d'activitats i ampliar el nombre d'entitats socials beneficiàries.

A més de l'objectiu solidari de la festa, els impulsors també volen demostrar que hi ha un tipus d'actes de Santa Tecla que sí es poden descentralitzar als barris i que són compatibles amb els actes tradicionals i amb el protocol de la Festa Major. Els promotors també consideren cal organitzar esdeveniments com aquest durant tot l'any per tal de dinamitzar tant el mercat com el comerç dels barris de Ponent.

Programa d'activitats

Divendres 15 de setembre

19:00 h Tarda gastronòmica solidària amb el Concurs de truites (inscripcions a la Pollería Iturbide) i Pinxos de truita i barbacoa
22:00 h Concert de rock: Ragnarock, La Moska Gat i Ascen Mairlot
Dissabte 16 de setembre
09:00 h Concurs de petanca
13:00 h Vermut salsero amb Son La Exclusiva de Cuba
14:00 h Fideuà solidària
15:30 h Entrega de premis del Concurs de petanca
16:00 h Concurs de dards
22:00 h Concert de rock amb 2UT
23:30 h DJ

Diumenge 17 de setembre

13:00 h Vermut musical amb El Último Vinilo
14:00 h Paella solidària
16:00 h Concurs de dards
18:00 h Música ambiental
21:00 h Animació musical amb Salsixto

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: