Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Messies de Händel participatiu tancarà aquest diumenge les 'Nits de Clàssics' de Valls

El concert participatiu de la temporada vinent sumarà més cantants i nous escenaris arreu del Camp de Tarragona

Imatge d'arxiu de la primera part del concert participatiu del Messies de Händel, a l'església de Sant Joan de Valls Imatge d'arxiu de la primera part del concert participatiu del Messies de Händel, a l'església de Sant Joan de Valls VISITA VALLS
Cultura Redacció Infocamp
Dimarts, 13 Juny 2023 12:05

Els Amics de la Música de Valls i les Joventuts Musicals de l'Alt Camp tancaran aquesta setmana el cicle de les 'Nits de Clàssics' amb dues propostes. D'una banda, aquest dijous 15 de juny, a les 20 h, The Ministers of Pastime interpretaran 'La Cambra de les Meravelles d'Athanasius Kircher', amb un repertori de música antiga i barroca dels segles XVII i XVIII que tindrà com a escenari el Teatre Principal.

I l'últim concert de la temporada serà la tercera part del Messies de Händel, dedicada a la Glòria de Déu, que es podrà escoltar el proper diumenge 18 de juny, a les 19 h, a l'església de Sant Joan de Valls. Un concert singular, ja que s'ha obert a la participació de tot aquell cantaire del municipi, que vulgui formar-ne part. El concert participatiu serà el resultat de la suma d'una trenta de cantants, el Cor Ciutat de Tarragona -cor pilot-, els solistes i l'orgue de Valls. El muntatge estarà dirigit per Xavier Pastrana i comptarà amb la participació de la soprano Júlia Farrés, la mezzo Tànit Bono, el baix Elías Benito, el tenor Roger Padullés, Carles Herruz a la trompeta, l'organista Pep Mateu i Mireia Besora en la preparació dels cors. La proposta es completarà amb una "sopresa", amb peces de Händel com 'Zadoc the priest', més coneguda com l'himne de la Champions League.

El projecte està organitzat conjuntament amb la Comissió Ciutadana de l'Orgue de Valls.

El concert participatiu s'amplia al Camp de Tarragona

El president dels Amics de la Música de Valls i Joventuts Musicals de l'Alt Camp, Roger Padullés, ha anunciat en roda de premsa que la segona edició del concert participatiu presentarà una obra que s'interpretarà en una sola actuació. La principal novetat del projecte participatiu és que es gestarà en diferents escenaris del Camp de Tarragona (Valls, Reus, Tarragona,...) i comptarà amb la participació de l'Orquestra Camerata XXI, a més del Cor Ciutat de Tarragona. Padullés també ha dit que això permetrà la incorporació de més cantaires, tant de Valls com de la resta del territori. La segona edició del concert participatiu s'estrenarà durant les Festes de Nadal 2023-24 amb una obra pendent de concretar.

Padullés també ha avançat que la propera temporada es programaran tres concerts de gran format: el concert participatiu, el concert amb la Franz Shubert Filharmonia (abans Camera Musicae) i una òpera que tancarà la temporada.

Crida a més socis

Roger Padullés ha fet un balanç positiu d'aquesta temporada tant per la qualitat dels concerts com per "la paritat" entre compositors i compositores participants. El tenor vallenc també ha posat en valor l'aposta del cicle musical pels nous compositors: "Ens fa molta il·lusió que els nous compositors vinguin a Valls a l'estrena de les seves obres".

Padullés també ha dit que els Amics de la Música necessita ampliar el nombre de socis i sòcies per tal de poder oferir suport tant als joves intèrprets, facilitar l'accés de tots els ciutadans a la música simfònica i oferir activitats culturals per a tothom.

Roger Padullés rdp

Roger Padullés, aquest dimarts en roda de premsa (Cedida)

Venda d'entrades

Les entrades pel concert de The Ministers of Pastime es poden adquirir a través de www.codetickets.com o de manera presencial a taquilla del Teatre Principal de Valls, al preu de 15 euros. Les persones jubilades obtindran un descompte i els alumnes de l'Escola de Música de Valls tindran una entada gratuïta per a ells i per a un acompanyant. Els socis dels Amics de la Música de Valls tenen entrada gratuïta. 

Les entrades pel Messies de Händel tenen un cost de 10 euros i es poden adquirir directament a l'església de Sant Joan, el dia del concert. Els socis dels Amics de la Música de Valls tenen entrada gratuïta i els alumnes i un acompanyament de l'Escola de Música també.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: