Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cambrils farà un concert líric en homenatge a les víctimes del temporal de 1911

El recital, a iniciativa del tenor Carlos Ivan Borràs, tindrà lloc el 3 de març a les 20h a l'església de Sant Pere, i servirà per recollir fons per Swim for ELA

El tenor Carlos Ivan Borràs, i l'alcalde de Cambrils, Oliver Klein, han presentat avui el concert líric en homenatge a les víctimes del temporal de 1911 El tenor Carlos Ivan Borràs, i l'alcalde de Cambrils, Oliver Klein, han presentat avui el concert líric en homenatge a les víctimes del temporal de 1911 AJUNTAMENT DE CAMBRILS
Cultura Josep Cartanyà
Dilluns, 20 Febrer 2023 13:36

L'alcalde de Cambrils, Oliver Klein, i el tenor Carlos Ivan Borràs, han presentat avui en roda de premsa el concert en homenatge als 15 mariners que van morir a Cambrils a causa del temporal de 1911. Dotze anys després dels actes organitzats l’any 2011 amb motiu del centenari, ara, a iniciativa del tenor d'origen cambrilenc, es presenta un concert líric de record protagonitzat per quatre músics de prestigi: Guillermo Orozco (tenor), Laura del Moral (soprano), el mestre Miquel Ortega (piano i director musical) i el mateix Carlos Ivan Borràs (tenor). El recital es portarà a terme el divendres 3 de març, a les 20 h, a l'església de Sant Pere, i serà solidari amb l'associació cambrilenca Swim for ELA, a través del sistema de taquilla inversa.

L'alcalde Oliver Klein ha posat en valor que "aquest és un acte de dignitat i de memòria històrica amb els mariners que van ser víctimes d'aquella tragèdia". en aquest sentit, el batlle ha recordat que "són moltes les famílies descendents que tenen algun lligam familiar amb alguna d'aquelles persones".

Precisament el mateix tenor Carlos Ivan Borrás -de pare cambrilenc i mare reusenca- recorda com "el meu avi, el cambrilenc Augusto Borràs Fortuny, m'explicava de petit, que amb només 8 anys, va perdre un germà de 13 anys per aquell temporal". En Carlos Ivan reconeix que sempre ha viscut amb aquell record, que el va marcar des que era petit i estiuejava a la zona de l'església de Sant Pere, fins a l'actualitat.

El concert líric

La Gala lírica comptarà amb la presència, a més de Borràs, de tres noms de l'escena de la lírica espanyola i internacional.

El tenor Guillermo Orozco, que ha cantat en escenaris com el Liceu de Barcelona, el Teatro Real de Madrid, la Maestranza de Sevilla, a més de concerts a França, Itàlia o Llatinoamèrica. "Una de les veus més boniques del món de la lírica", ha elogiat Carlos Ivan. La soprano Eva del Moral també ha trepitjat els millors festivals i escenaris d'òpera, "una artista sensacional", ha afegit el tenor cambrilenc. 

Per últim, el mestre Miquel Ortega serà l'encarregat de posar la banda sonora del concert amb el seu piano. 'La Casa de Bernarda Alba', al Teatro de La Zarzuela de Madrid ha estat una de les seves aparicions més conegudes, però també ha destacat per haver estat el millor director d'orquestra de zarzuela i òpera de l'Estat espanyol i que ha dirigit en escenaris com el Covent Garden de Londres.

La temàtica del concert estarà molt vinculada al mar, amb la interpretació de diferents havaneres, dues zarzuelas , un poema musicat de García Lorca i diferents temes del cinema, obra d’Ennio Morricone i el seu fill Andrea Morricone, com per exemple el de la pel·lícula 'Cinema Paradiso'.

Carlos Ivan Borràs

El tenor i mestre de cant Carlos Ivan Borràs té una llarga trajectòria en grans teatres d'Europa i Nord-Amèrica i una àmplia formació al costat dels millors intèrprets del món de l'òpera, com ho avalen els diferents premis i reconeixements obtinguts en múltiples concursos internacionals de cant.

Entre els referents més rellevants que han contribuït a la seva formació i perfeccionament en el dur i competitiu món de la lírica, hi ha el mestre Puig, el tenor Eduardo Giménez, la mezzosoprano Bianca Berini, el tenor Pedro Lavirgen, Luis Andreu (baríton, agent i director general del Gran Teatre del Liceu i Teatre de la Maestranza de Sevilla), a més de masterclasses i lliçons particulars amb el tenor Jaume Aragall.

També ha rebut lliçons personals del Tenor Gianni Raimondi i consells i elogis de Giuseppe di Stefano, Mirella Freni, Franco Corelli, Luciano Pavarotti o Carlo Bergonzi. El 1997 va actuar al Festival de Música de Cambrils, al Parc Samà.

El temporal de 1911

Del 31 de gener al 3 de febrer del 1911 un fort temporal va afectar tràgicament les costes catalanes i valencianes i més de 140 mariners van perdre la vida. Cambrils va ser un dels municipis que més van patir el temporal amb la mort de 15 mariners i nombroses embarcacions.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: