Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Un llibre explica la història de Josep Maria Serret i Bou, el violinista invident de la Casa de la Beneficència

El Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona va acollir la presentació d’aquesta obra de Josep M. Vallès, pertanyent a la Col·lecció El Saurí

El Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona va acollir la presentació del llibre 'El violinista cec. Josep Maria Serret i Bou, 1838-1892', de Josep M. Vallès El Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona va acollir la presentació del llibre 'El violinista cec. Josep Maria Serret i Bou, 1838-1892', de Josep M. Vallès DIPTA.CAT
Cultura Redacció Infocamp
Dilluns, 12 Desembre 2022 09:14

La vida d’un músic invident que fou mestre i director de la Casa de la Beneficència de la Diputació de Tarragona és la història que recull 'El violinista cec. Josep Maria Serret i Bou, 1838-1892' de Josep M. Vallès. El Museu d’Art Modern de la Diputació a Tarragona va acollit la presentació d’aquest llibre el passat 29 de novembre amb un acte que va comptar amb l’assistència del diputat de Cultura de la Diputació, Joan Josep Garcia; de l’autor de la publicació, i del pianista i professor de l’Escola Superior de Música de Catalunya, Jordi Camell.

El llibre de Josep M. Vallès explica la vida i trajectòria pedagògica de l’espluguí Josep Maria Serret. Degut a la seva ceguera, va aprendre música d’oïda, memoritzava les notes i ensinistrava el tacte per palpar adequadament els instruments que tocava. Amb vocació pedagògica, Serret va transmetre aquests coneixements als infants més desvalguda que, com ell, patien problemes de visió. Així, l’any 1871 va proposar a la Diputació de Tarragona la creació d’una acadèmia de primera ensenyança i de música per als nens i nenes invidents de la Casa de Beneficència.

A més de fer un repàs a la història de Josep Maria Serret i Bou, el llibre també convida el lector a conèixer la Casa de la Beneficència de la Diputació, a la qual destina alguns capítols. Entre d’altres, Vallès explica els orígens d’aquesta institució, la seva evolució històrica, les instal·lacions, els equipaments i la funció que desenvolupava.

'El violinista cec. Josep Maria Serret i Bou, 1838-1892' és el quart volum de la Col·lecció El Saurí que pretén difondre el Fons de l’Arxiu General de la Diputació de Tarragona i que es podrà trobar a la Biblioteca Virtual Ramon Berenguer IV.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: