Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Festival Guant de titelles aposta per les companyies del territori

Se celebrarà, del 3 al 8 de novembre, a Valls, Alcover i el Morell / El festival presenta dues estrenes absolutes, una exposició i un taller

'Matito' el personatge cambrilenc que protagonitza l'exposició al vestíbul del Teatre Principal de Valls 'Matito' el personatge cambrilenc que protagonitza l'exposició al vestíbul del Teatre Principal de Valls GUANT
Cultura Redacció Infocamp
Dijous, 22 Octubre 2020 15:02

La 16a edició del Festival Guant ha decidit apostar enguany per companyies catalanes, tal com ha anunciat avui en roda de premsa el regidor de Cultura de Valls, Marc Ayala. Les nou companyies que conformen el cartell d'enguany venen de diferents punts de Catalunya, des de Cambrils a Celrà passant per Vilassar de Mar, Maià de Montcal o Valls. 

Dues estrenes absolutes

El director del festival, Eudald Ferré, ha explicat que en aquesta edició es podran veure dues estrenes absolutes. El dissabte 7 de novembre, al Teatre Principal, es farà l'estrena absoluta de l'espectacle 'Fragile' de la companyia Labú Teatre. Labú és un projecte artístic de creació escènica contemporània i investigació de l'objecte, atmosferes i paisatges visuals format per l'Anna Ros i l'Andreu Sans. Utilitzen un llenguatge únic, ple de textures, plasticitat i música, creant quadres visuals en moviment, utilitzen materials ordinaris i els transformen en quelcom extraordinari. Amb 'Fragile' ens mostraran un delicat retrat de la fragilitat, una fragilitat que també pot ser bella i poderosa.

L'altra estrena que veurà la llum al Guant serà 'La (petita) Moby Dick' de la Cia. Eudald Ferré, el diumenge 8 de novembre, al Convent de les Arts d'Alcover.  Una història d'amor encapçalada per una gran balena que encisarà a petits i grans. Ferré n'ha destacat el caràcter "no convencional" de la proposta, ja que "es farà al davant de l'escenari del Convent de les Arts". En concret, es faran passis cada 20 minuts, amb un màxim de 20 persones per sessió, per tal de respectar el límit d'aforament.

Els altres espectacles

Entre les propostes també destaca 'El lloc? De ser nosaltres', de la Companyia Pep Aymerich de Celrà (divendres 6 de novembre). El projecte neix de la voluntat de trobada artística entre pare i filla (Pep i Sira Aymerich), un com escultor i performer i l'altra com a ballarina de dansa contemporània. Han construït una rèplica exacta del seu cos en forma de marioneta articulada, damunt de l'escenari combinaran dansa, música i moviment. Per altra banda, 'Mil bocins de terra seca' (divendres 6) és l'última producció de la companyia Zipit, un espectacle que parla de la sequera i de l'empenta que cal per a solucionar els problemes que ens causen dolor.

Els més petits també podran gaudir de la màgia dels titelles damunt de l'escenari del Teatre Principal amb 'Maüra, filla de la terra' (diumenge 8 de novembre), un plàstic i visual espectacle inspirat en l'obra de Joan Miró on es conta com va sorgir el sol, la lluna i les estrelles. Clourà el festival el diumenge la companyia Petit Bonhom amb 'Cocoué' (diumenge 8), una invocació a la creació, a la capacitat que tots tenim a fer i desfer amb les nostres mans, a construir la història just en el lloc on les idees encara no tenen forma.

Marc Ayala i Eudald Ferré han presentat el festival (Josep Cartanyà): 

Marc Ayala i Eduald Ferré

L'exposició

Durant els dies del festival i fins el 28 de novembre el públic que vagi al vestíbul del Principal es trobarà amb l'exposició 'Matito, l'alegria de viure sense fer res!'. Un muntatge on coneixerem i ens divertirem amb el Matito un titella de guant alegre i juganer que té com a únic objectiu a la vida no fer res. El dimarts 3 i dimecres 4 de novembre es duran a terme unes visites guiades teatralitzades exclusives pels alumnes de P5 de les escoles de Valls.

El taller de titelles

D'altra banda, Paula Casanova oferirà el divendres 6 de novembre, a les 17:15h, el taller de titelles 'Miniteatrí de les tres erres per a titelles de pal', al Cafè del Teatre Principal. Els i les participants podran crear un teatrí en miniatura portàtil per poder-lo dur a tot arreu. Per fer-ho, seguiran el principi de les tres erres -reduir, reutilitzar i reciclar-. El director del festival, Eudald Ferré, ha destacat que Casanova "aprofita material reciclat de la natura per crear els seus personatges". 

Per poder complir amb les mesures sanitàries i guardar la distància de seguretat, el taller es dividirà en dos blocs de dos grups de gent, que faran les seves creacions per separat. En acabar, s'intercanviaran els papers per no barrejar materials. 

Totes les localitats estan a la venda a través del canal on line www.valls.cat i a la taquilla del Teatre Principal de Valls els dimecres de 18 a 21 h i els divendres de 12 a 13:30 h.

Podeu consultar la programació complerta a aquest enllaç.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: