Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Far de la Banya, la visita virtual d'aquest cap de setmana

L'Arxiu del Port també ens proposa celebrar amb la ciutadania el seu aniversari sota el lema '30 anys al vostre costat!'

La nit del 13 al 14 d’agost de 1990 es va encendre el far de la Banya, que va esdevenir durant molts anys el símbol del Port de Tarragona La nit del 13 al 14 d’agost de 1990 es va encendre el far de la Banya, que va esdevenir durant molts anys el símbol del Port de Tarragona PORT DE TARRAGONA
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 14 Agost 2020 08:44

L’Arxiu del Port clou la secció a Twitter sobre els fars de la nostra costa amb el far més proper i visitat del territori: el far de la Banya (https://ja.cat/sclta). Situat originàriament a la punta de la Banya de delta del l’Ebre, va ser traslladat als anys noranta del segle passat a l’actual ubicació, el dic de Llevant. La seva estructura data de 1864 i amb el temps va restar malmès. La inquietud del tècnic de senyals marítims J.M. Sánchez Terry va permetre recuperar-lo i traslladar-lo a l’actual indret, aprofitant que el far del moll d’Aragó restava amagat amb el creixement portuari. La nit del 13 al 14 d’agost de 1990 es va apagar i s’encengué el de la Banya, un far que va esdevenir durant molts anys el símbol del Port de Tarragona. A partir de 2003 és el Museu de Fars, una extensió del Museu del Port, on s’exhibeixen senyals marítims amb l’objectiu de donar a conèixer la història de les ajudes a la navegació i els fars.

També el mateix Arxiu ens proposa celebrar amb la ciutadania el seu aniversari sota el lema 30 anys al vostre costat!, amb un seguit d’activitats que es faran durant un any, i posa a l’abast les propostes reeixides que va incrementar en el període de confinament: #lectures confinades i #Arxiportus. Així, en la primera proposta, posa a disposició del públic conjuntament amb Publicacions del Port, de manera gratuïta, els llibres editats pel Port de Tarragona mitjançant les xarxes socials (https://ja.cat/2nt8j). Sota el segon epígraf, #Arxiportus, es constitueix un blog on es publiquen els articles sobre els enginyers directors  de la Junta d’Obres del Port de Tarragona de la qual celebrem el 150 aniversari i que ajuden a conèixer millor la història del nostre entorn portuari.

Fem història amb el Museu

El nou Museu del Port obrirà portes a final d’any, després de la fase actual de rehabilitació integral, i en aquests mesos repensa com manté la seva relació amb la ciutadania realitzant un seguit de propostes força reeixides. Una de les iniciatives és el MPT a casa, on us porta la col·lecció del Museu a casa. Es pot descobrir el seu fons a les xarxes socials, les imatges que formen part de la nostra història i els vídeos de les activitats que s’han compartit amb vosaltres, seguint el perfil a Twitter @museuporttgna I també es repensa la manera d’acostar-se al públic amb la iniciativa 'Fem memòria...'  una secció en la qual cal la col·laboració del públic.

El Museu disposa d'un arxiu de fotografies històriques i vol completar la informació gràcies a les vivències i coneixements de les persones del territori. La informació es facilitarà al Facebook del Museu els dilluns i els divendres per recuperar entre tots la història del nostre Port i de la ciutat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: