Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les Biblioteques Municipals de Reus oferiran ‘Passos de literatura’ al carrer

Els dies 23 i 30 de juliol, l’activitat tindrà lloc a l’entorn de la Biblioteca Pere Anguera, i el 6 i 13 d’agost pels carrers de la Biblioteca Xavier Amorós

La Biblioteca Xavier Amorós de Reus La Biblioteca Xavier Amorós de Reus AJUNTAMENT DE REUS
Cultura Redacció Infocamp
Dimecres, 22 Juliol 2020 11:29

Les Biblioteques Municipals de Reus estrenen aquest dijous, 23 de juliol, una activitat innovadora i adaptada a les circumstàncies de distanciament social. Es tracta de ‘Passos de literatura’, una iniciativa sorgida de la crisi, que permet fomentar la lectura per a totes les edats en un entorn a l’aire lliure. Durant quatre dijous, a les 18:30h, es faran unes passejades per quatre zones de la ciutat on es concentren carrers amb noms dels principals creadors de la literatura.

Les dues primeres passejades seran a l'entorn de la Biblioteca Pere Anguera pels carrers de Mercè Rodoreda, Jaume Vidal i Alcover, M. Aurèlia Capmany i Gabriel Ferrater i el dijous 30 de juliol, pels carrers Joan Salvat Papasseit, Manuel de Pedrolo, Josep Carner i Marià Manent.

Els dies 6 i 13 d’agost, les rutes s’iniciaran a la Biblioteca Central Xavier Amorós i es realitzaran als carrers de Cervantes i del poeta Miquel Escudero i també per l’anomenat Barri dels poetes, amb els carrers Joan Maragall, Jacint Verdaguer, Àngel Guimerà, Ramon de Campoamor i José Zorrilla. Tot passejant, la professora de llengua i literatura catalana de l’Institut Gaudí de Reus, Núria Monné, presentarà algunes notes biogràfiques i llegirà fragments seleccionats de la seva obra amb l’acompanyament musical del grup Cinc Quarteres. També es convidarà als assistents a escollir i llegir els seus propis fragments.

El punt de partida serà des de la porta principal de la Biblioteca Pere Anguera els dies 23 i 30 de juliol i de la de la Biblioteca Central Xavier Amorós els dies 6 i 13 d’agost.

Activitats oberta a tots els públics

L’activitat és oberta a públic de totes les edats, i cal inscripció prèvia al web de les Biblioteques de Reus. Segons el regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, "aquesta proposta vol ser una manera fresca i original de descobrir clàssics literaris per tal que ens animem a rellegir-los".

També estan obertes les inscripcions a les activitats ‘Costura i literatura’, de cada dimarts a la Biblioteca Pere Anguera que es poden fer des del mateix web i pel taller ‘Escriure a quatre mans’ i ‘Apocalípsi climàtic’,  que es poden fer al Casal de Joves La Palma.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: