Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Festival EVA 2020 reivindica la narració i la tradició oral per transmetre la cultura al territori

Durant aquest estiu, l’EVA porta al Penedès més d'una trentena d'actuacions al voltant de la narració i la cultura

Heura Gaya i Abel Serra presentaran 'Gaya', en el marc de l'EVA 2020 Heura Gaya i Abel Serra presentaran 'Gaya', en el marc de l'EVA 2020 EVA
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 10 Juliol 2020 14:28

El Festival En Veu Alta, que ha hagut de reformular la seva 16a edició degut a la situació generada per la pandèmia de la Covid-19, presenta la reubicació de més d'una trentena d’actuacions repartides entre els mesos de juliol, agost i setembre, i segueix treballant per la reprogramació de més espectacles durant la tardor. 

Aquesta programació d’estiu, amb propostes tant per a públic adult com per a públic familiar, vol posar en valor la importància de la cultura i la col·lectivitat, així com generar espais de trobada amb propostes de petit format vinculades a la narració i la tradició oral i que també inclouen teatre, poesia, música, performance, etc. 

#TerritoriEVA: la cultura present arreu i en espais singulars

Amb espectacles de proximitat arreu del territori i majoritàriament a l’aire lliure, l'EVA es podrà gaudir aquest estiu a 16 municipis i espais penedesencs: Llorenç del Penedès, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Martí Sarroca, El Pla del Penedès, Vilafranca del Penedès, Cunit, Sant Quintí de Mediona, Santa Oliva, Capellades, la Bisbal del Penedès, Vilobí del Penedès, Calafell, Avinyó Nou, Sant Sadurní, les Caves Llopart i, a més, el municipi de Pradell de la Teixeta, al Priorat. 

Enguany més que mai, el festival vol seguir preservant les arts vives arreu del territori amb espectacles de petit format i molts d’ells gratuïts.

Aquest estiu: propostes de petit format per a tots els públics i gustos

Durant els mesos de juliol, agost i setembre, el públic que assisteixi a l'EVA tindrà l’oportunitat de viure les actuacions de narradors com Fèlix Albo, un dels grans fenòmens de la narració a l'estat; Jordina Biosca, amb espectacles que conviden a la reflexió; Sherezade Bardají i els seus contes eròtics; així com també podrà gaudir dels poemes, acudits i aforismes d’Assumpta Mercader i Maria Carretero; o l’humor i la irreverència d’Esperanceta de Casa Gassia, entre moltes altres.

L'actor Alberto San Juan narrarà Lorca. EVA

Alberto San Juan EVA2020

La narració oral s’acompanyarà d’altres disciplines com ara la música als espectacles de Miquel Ukecontes o de les penedesenques Escarteen Sisters. També serà present a ‘6 nits d’agost’ de Jordi Lara i Izan Rubio, a partir de la novel·la del primer sobre la mort de Xirinacs, o ‘Gaya’ d’Heura Gaya i Abel Serra, que beu de J.V. Foix, Schubert, Josep Maria de Sagarra, Maria-Mercè Marçal i cants populars. La nota musical internacional la donarà l’Oiné Ensemble amb un homenatge a la figura de la dona de la cultura popular del sud d’Itàlia. 

Per altra banda, durant l'agost les Caves Llopart seran l'escenari de les actuacions del músic Marc Parrot i també de l'actor Alberto San Juan, que narrarà Lorca. També seran presents durant aquest estiu propostes més teatrals com el viatge a les arrels valencianes de la Cia. Va Com Va, o de dansa com l'espectacle que presentarà la companyia La Taimada. A més, el públic podrà gaudir d'experiències úniques com ‘Un Vestit’ de Roser Blanch, amb passis per a un sol espectador.

I l'EVA programa també diverses propostes familiars de narradores com Clara Cols amb ‘Hansel i Gretel o la memòria perduda’, Ada Cusidó amb dos espectacles, o Albert Estengre amb els Contes per telèfon.

Ada Cusidó portarà dos espectacle. EVA

Ada Cusidó EVA202

Per consultar la programació completa i els seus espais, es pot consultar al web de l’EVA.

Una programació que s'estendrà fins al desembre

Més enllà d'aquests espectacles que es podran veure durant l'estiu, la direcció del festival segueix treballant en la reubicació de més actuacions al llarg de la tardor, però ja confirma que entre l'octubre i desembre de 2020 es podran veure en el marc de l'EVA noms com Joan Vázquez que presentarà ‘Ocaña, Reina de las Ramblas’; Alberto San Juan amb ‘Autoretrato de un joven capitalista español’; Rodrigo Cuevas que presentarà el seu nou disc ‘Trópico de Covadonga’, Tarta Relena, premi Enderrock de la crítica a millor disc de folk per ‘Ora pro nobis’; o Quimet Pla i Núria Solina, que presentaran ‘Absenta’, entre altres.

#TastetsEVA

Paral·lelament al festival presencial, des del mes de juny l'EVA ha impulsat la creació i difusió a les seves xarxes socials i a Penedès Televisió i Televisió El Vendrell de petits tasts (remunerats) dels espectacles que es trobaven en procés de reubicació. Els tastets es poden veure també al web de l’Eva.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: