Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’Arxiu de Cambrils presenta una nova exposició virtual dedicada a les pubilles

Són 91 fotografies de totes les pubilles de Cambrils entre els anys 1966 i 2020 dels fons de l’Ajuntament i de la família Ortoneda Vernet

Imatge del Fons Ortoneda Vernet de l'Arxiu de Cambrils de l'elecció de Pubilles, l'any 1966 Imatge del Fons Ortoneda Vernet de l'Arxiu de Cambrils de l'elecció de Pubilles, l'any 1966 ARXIU DE CAMBRILS
Cultura Redacció Infocamp
Dissabte, 30 Mai 2020 10:31

L’Arxiu Municipal de Cambrils presenta la versió digital de l’àlbum gràfic ‘Pubilles de Cambrils’. L’exposició original es va organitzar l’any 2016 des de l’Arxiu Municipal i l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils per retre homenatge a totes aquelles persones que han participat d’aquesta tradició durant els últims 54 anys. Mitjançant 91 fotografies procedents del fons fotogràfic de l’Ajuntament de Cambrils i del fons Ortoneda Vernet, es presenten totes les pubilles de Cambrils entre els anys 1966 i 2020, acompanyades d’altres imatges de grup on apareixen nombroses damisel·les, pubilles infantils, hereus i fadrins. L’àlbum gràfic es pot visualitzar a la pàgina web de l’Arxiu Municipal de Cambrils.

A Cambrils, el pubillatge està íntimament lligat des de l’any 1966 amb la Fira de l’Ascensió, la Fira de Cambrils des del 1980 . Des d’aleshores, cada any hi ha hagut noies que han tingut la il·lusió de presentar-se individualment o com a representants d’alguna entitat. Amb els anys, des del Departament de Festes s’han incorporat noves eleccions com la Pubilla infantil (1969), l’Hereu infantil (1980), l’Hereu de Cambrils (2007), i el Fadrí de Cambrils (2009).

Normalment el mandat del pubillatge de Cambrils és anual i va de pregó a pregó. Les Pubilles i Hereus es proclamen en el marc del pregó de la Fira i el seu primer acte és la inauguració de la Fira, que enguany, a conseqüència de la situació sanitària, s’ha hagut de suspendre. Posteriorment, participen a l’Homenatge a la Vellesa, el Seguici de la Festa Major de Sant Pere, la Processó de la Mare de Déu del Carme, el Seguici de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí, la Processó de la Immaculada i la Commemoració del Setge. Així doncs, pubilles, damisel·les, hereus i fadrins representen al municipi en tots els actes i festes populars i tradicionals de Cambrils durant tot l’any.

Imatge del Fonsde l'Ajuntament de l'Arxiu de Cambrils de l'elecció de Pubilles, l'any 1972. ARXIU DE CAMBRILS

Pubilles Cambrils 1972

Per primer any, pubilles i hereus amplien mandat a causa de la crisi sanitària

Enguany, per primera vegada en els més de 50 anys de pubillatge a Cambrils, les pubilles i hereus de Cambrils amplien mandat. Aquesta situació excepcional que es viu actualment ha comportat que la pubilla Paula Torné Andreu, l’hereu Jofre Salsench Ivern; la damisel·la Núria Martínez Tallada; la pubilla infantil Arlet Franch Segura; l’hereu infantil Liam Xing Garcia Muñoz; les damisel·les infantils Irene Gómez Pasarrius, Íngrid Higueras Piñol, Llura Peralbo Fortuny i Noa Ruiz Rodríguez; i el fadrinet Pol Miró Piñol , renovin el mandat fins el maig de 2021.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: