Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Paisatge dels Genis acosta l’art i la cultura a les famílies amb propostes en línia

El Gaudí Centre a Reus, el Mas Miró a Mont-roig, la Casa Nadiua i el Museu Pau Casals al Vendrell i el Centre Picasso a Horta de Sant Joan formen part de la ruta

Es pot accedir a les activitats a través del web del Pasaitge dels Genis Es pot accedir a les activitats a través del web del Pasaitge dels Genis CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Dijous, 30 abril 2020 15:04

El Paisatge dels Genis de Reus ha posat en marxa diverses iniciatives online relacionades amb l’art i la cultura de la mà d’Antoni Gaudí, Joan Miró, Pau Casals i Pablo Picasso per contribuir a oferir propostes per alleugerir el confinament per la crisi sanitària per la Covid-19 dins el moviment #joemquedoacasa. La nova secció del blog de la Ruta del Paisatge dels Genis, ‘Aprenem jugant amb els genis’, suggereix activitats artístiques, manualitats i contes vinculats amb les figures d’aquests quatre artistes universals dirigides a les famílies, per fer a casa, com la creació de màscares africanes picassianes o d’un marc de fotos amb trencadís d’estil gaudinià, un joc per elaborar una obra artística seguint la inspiració de Miró o la construcció d’instruments de la mà de Pau Casals.

Dins la Ruta del Paisatge dels Genis a Costa Daurada i Terres de l’Ebre es poden visitar de forma virtual el Museu Pau Casals al Vendrell i el seu fons d’art, així com veure l’audiovisual ‘Els Somnis del Modernisme del Gaudí Centre de Reus’, per transportar-se fins al naixement de l’Art Nouveau a Europa. També es pot accedir als recursos educatius disponibles als webs d’aquests museus, que inclouen fitxes didàctiques amb continguts per conèixer l’obra i la figura de Pau Casals i Antoni Gaudí.

Per la seva banda, Mont-roig Miami Turisme ha desenvolupat el videojoc Belly Run, una aplicació pensada perquè adolescents i adults coneguin de forma divertida els atractius turístics del municipi que van inspirar Joan Miró durant els estius que hi va passar al Mas Miró. Està disponible per als sistemes iOS i Android.

Pel que fa a les xarxes socials, tant els patronats de turisme i ajuntaments de Reus, Mont-roig, El Vendrell i Horta de Sant Joan com els museus i centres d’interpretació de la Ruta del Paisatge dels Genis, han organitzat diverses accions amb continguts especials, sortejos, jocs i convocatòries per compartir fotografies. És el cas de la iniciativa de Reus Promoció que convida a fotografiar com es pren el vermut a casa i la de l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan que anima a mostrar com es viu el correfoc infantil a casa dins unes Festes d’abril especials confinades, entre altres propostes. El Paisatge dels Genis, amb motiu de la Diada de Sant Jordi, ha publicat a les xarxes socials un recull de llibres vinculats als artistes Gaudí, Miró, Casals i Picasso i per a adults i infants.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: