Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Seràs a temps de desactivar la bomba del refugi antiaeri de Valls?

El refugi de la plaça del Blat serà escenari d'un Escape Room els dies 3 i 4 de gener / Cal inscriure's a l'Oficina Municipal de Turisme

El regidor de Comerç i Turisme de Valls, Òscar Peris, i el responsable d'Auriga Serveis Culturals, Txema Nosas, al Refugi Antiaeri, amb els cartells i les llanternes de l'Escape Room El regidor de Comerç i Turisme de Valls, Òscar Peris, i el responsable d'Auriga Serveis Culturals, Txema Nosas, al Refugi Antiaeri, amb els cartells i les llanternes de l'Escape Room JOSEP CARTANYÀ
Cultura Josep Cartanyà
Dilluns, 23 Desembre 2019 10:30

L'antic Refugi Antiaeri de la plaça del Blat de Valls es convertirà en l'escenari de 5 emocionants sessions d'Escape Room, en les que els concursants tindran la missió de desactivar en 60 minuts una bomba de la Guerra Civil, a punt d'explotar. L'activitat se celebrarà el divendres 3 de gener, amb sessions a les 18h i a les 19:30h, i també l'endemà dissabte 4 de gener, a les 12h, 18h i 19:30h.

En cadascuna de les sessions hi podran participar 15 persones, repartides en 3 equips de 5 membres cadascun (no importa que siguin persones que s'hagin inscrit per separat). El responsable d'Auriga Seveis Culturals, Txema Nosas, ha explicat que cada grup haurà de treballar en equip i posar els cinc sentits per superar els 6 reptes o proves que permetran desactivar l'explosiu en un temps màxim d'una hora. Pel que fa a les proves que hauran de superar els participants, Nosas ha citat exemples com "obrir una caixa de difícil obertura, un críptex, un codi Morse o d'altres enigmes que podran solucionar buscant la resposta a les galeries o als altres espais del reufugi". En aquest sentit, ha posat en valor que l'Escape Room ajuda a descobrir el patrimoni i els elements del refugi entre un públic que no acostuma a visitar-lo.

                     Els participants tindran 1 hora per desactivar l'explosiu:

 rellotge bomba refugi Valls

Per la seva banda, el regidor de Comerç i Turisme de Valls, Òscar Peris, ha explicat que l'objectiu de la nova proposta d'oci "és donar a conèixer i apropar un espai patrimonial amb tanta història com és el Refugi Antiaeri a noves persones".

El Refugi Antiaeri

Aquest refugi, construït l'any 1938 per salvaguardar la població dels bombardejos, es troba a uns 8 metres de profunditat, amb diferents galeries, d'1,80m d'alçada i 1,60m d'amplada. Actualment, de tot l'entramat de galeries sota la plaça del Blat, se'n poden visitar 55 metres a través de la ruta turística 'Espais Amagats Sota Terra', que inclou també una Sala Gòtica d'origen medieval sota l'edifici de Can Segarra.

                           Un dels espais del Refugi Antiaeri de Valls: 

Refugi Antiaeri Valls espai

Les persones interessades en participar en alguna de les cinc sessions d'aquests Escape Room, han d'inscriure's prèviament a l'Oficina Municipal d'Informació i Turisme (c. de la Cort, 3, Valls), adquirint el preu de l'entrada per 5 euros. Per a més informació, poden adreçar-se al 977 612 530 o bé al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: