Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

infocamp baner municipals 26m 2

Un miler d'infants omplen el Pavelló Olímpic de Reus per homenatjar la ballarina Roseta Mauri

La cantata del 'Fem Coral' ha reunit aquesta tarda 1.135 nens i nenes de 24 escoles de Reus i diverses poblacions de les rodalies

La cantata 'Fem Coral' ha anat a càrrec de 1.135 nens i nenes de 24 escoles de Reus i comarca La cantata 'Fem Coral' ha anat a càrrec de 1.135 nens i nenes de 24 escoles de Reus i comarca CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Dimarts, 14 Mai 2019 21:35

L’actual edició de 'Fem Coral' ha culminat durant la tarda d'aquest dimarts al Pavelló Olímpic Municipal amb una cantata a càrrec de 1.135 nens i nenes de 24 escoles de Reus i diverses poblacions de les rodalies que, amb motiu de l’Any Roseta Mauri Reus 2019, han dedicat les cançons a la dansa i a la ballarina reusenca Roseta Mauri. Aquesta activitat promoguda i organitzada per la Regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística ha servit per posar en comú la tasca musical realit zada per aquests nens al llarg del curs.

Com a part de la programació dedicada a la cèlebre ballarina reusenca, s’ha interpretat la cantata 'Viatge a la dansa', amb música i lletra de Martí Carreras Almar. En aquesta composició s'han repassat diferents moments de la vida de Roseta Mauri, la qual arribà a treballar a l’Òpera de Paris com a primera ballarina durant la segona meitat del segle XIX.

Els i les escolars han interpretat quatre peces de la cantata i quatre més han estat interpretades per solistes de l’Orquestra de l’Escola de Música del Centre de Lectura, sota la direcció de Raül Contreras. Al recital també hi han participat les sopranos Rosa M. Sambola i Helena Botella, juntament amb la pianista Alba Solé. La direcció de la cantata ha anat a càrrec d’Antoni Colom.

En el projecte 'Fem Coral', un total de 24 escoles hi han treballat durant aquest curs, a través de la implicació de 44 grups de Primària de 3r a 6è curs.

Fem Coral Reus 2019

Coordinadora de Dansa de Reus

La cloenda de la trobada d’aquesta tarda l'han fet les diferents escoles de dansa que integren la Coordinadora de Dansa de Reus, que en la darrera part del concert han ofert una actuació. Hi han participat alumnes de l’Escola de Dansa i Arts Escèniques Artis, l’Escola de Dansa del Centre de Lectura i l’Escola de Dansa Núria Díez.

Al concert del “Fem Coral 2019” hi ha hagut la presència del Gegantó i l’urna solidària de la Fundació Joan Petit Nens amb Càncer, com a part de la campanya de suport a la Festa i Torneig Joan Petit Nens amb Càncer que es farà el dia 1 de juny a la ciutat de Reus en col·laboració amb el Reus Deportiu i diverses entitats i col·lectius locals.

Amb aquesta ja són vint-i-tres les edicions de «Fem Coral» que s’han dut a terme, una de les activitats educatives que forma part de l’oferta d’Activitats i Recursos Educatius de l’Ajuntament de Reus .

Publicitat