Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarraco Viva i el Dia Internacional dels Museus porten una quarantena d’activitats al MNAT

Entre les novetats, destaquen l’obra de teatre ‘Cònsols de Roma’, al Teatre romà, i la Petita Nit dels Museus, dirigida al públic infantil

La recreació històrica ‘Ex praedis ad venatores' es podrà veure al conjunt monumental de Centcelles, a Constantí La recreació històrica ‘Ex praedis ad venatores' es podrà veure al conjunt monumental de Centcelles, a Constantí MNAT
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 10 Mai 2019 10:10

 Durant el mes de maig, el MNAT organitza una programació especial dirigida a tots els públics per gaudir del passat romà, en el marc de Tarraco Viva, el Festival Romà de Tarragona, i el Dia Internacional dels Museus. Del 10 al 19 de maig s’han programat una quarantena d’activitats distribuïdes a través de les diverses seus del MNAT (Tinglado 4, Museu i Necròpolis Paleocristians, Teatre romà de Tarragona, Vil·la romana dels Munts i Conjunt monumental de Centcelles), on es realitzaran tallers familiars, visites guiades, visites teatralitzades, activitats de reconstrucció històrica, representacions teatrals, itineraris, jornades de portes obertes, exposicions i fires, entre d’altres.

Entre les novetats d’enguany, cal destacar la recuperació de la funció original del Teatre amb la representació teatral ‘Cònsols de Roma’, el dissabte 18 de maig, a les 21 h, de la mà de la companyia Ertarteatre, on Marc Antoni (Joan Gibert) i Octavi August (Fermí Fernández) exposen les seves visions sobre el món.

Una altra de les novetats és la Petita Nit dels Museus, una activitat organitzada conjuntament entre el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona i el Museu del Port de Tarragona, dirigida als més petits per gaudir de la Nit dels Museus d’una manera especial. En aquesta línia, s’han preparat un seguit de tallers que es realitzaran de manera conjunta entre el Tinglado 4 i el Museu del Port de Tarragona, i que consisteixen en un taller d’estampació marinera, un taller de titelles pirates, un de rondalles, una gimcana pel museu del port ‘Vine i pesca la història!’ i el taller ‘Passa una nit de Teatre!’. Aquestes activitats es realitzen el dissabte 18 de maig, dins de la Nit dels Museus, a partir de les 19 h, i s’allarguen fins a les 22 h. Són gratuïtes i estan dirigides per a infants a partir de 2 anys.

Destaca també per la seva espectacularitat, l’activitat de reconstrucció històrica ‘Ex praedis ad venatores. De perseguits a caçadors’, del grup Septimani Seniores, que es realitza al conjunt monumental de Centcelles, a Constantí, els dies 11 de maig, a les 13 h i les 17 h, i el diumenge 12 de maig, a les 13 h. Es tracta d’una activitat inspirada en la representació de la cacera (venatio) que es conserva a la cúpula de la sala circular de Centcelles. El mosaic presenta vuit escenes en què s’identifiquen la preparació, la persecució d’uns cérvols, la cacera d’un porc senglar, el retorn victoriós a casa i un personatge principal envoltat d’acompanyants.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: