Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

infocamp baner municipals 26m 2

Tres cops Gràcies!

Després de les tres peticions -'les Tres Gràcies'- el silenci de la plaça de la Puríssima Sang plena de gent s'ha trencat amb el crit de 'Visca Crist Rei!'

Les 'Tres Gràcies' ha omplert aquest Divendres Sant la plaça de la Puríssima Sang Les 'Tres Gràcies' ha omplert aquest Divendres Sant la plaça de la Puríssima Sang ÀLEX PLAZA
Cultura Reus Digital
Divendres, 19 abril 2019 16:08

Com és costum, una munió de reusencs s’han congregat aquest Divendres Sant a la remodelada plaça de la Puríssima Sang per viure l’acte més emblemàtic de la nostra Setmana Santa, les Tres Gràcies. En un ambient commovedor, els presents han fet un silenci devocional al Sant Crist amb les tres peticions -‘les Tres Gràcies’- quan la imatge s’ha girat cap al poble, després que el capità Manaies s’hagi adreçat a la porta de l’església per donar tres cops amb el seu estendard, abans d’entrar al temple. El cant del ‘Vexilla Regis’, interpretat per l’Escolania i Capella de Cantors de la Puríssima Sang, precedeix i anuncia l’acte de les Tres Gràcies. El silenci de la plaça de la Puríssima Sang s’ha trencat amb el crit de ‘Visca Crist Rei!’, amb la posterior entrada al temple.

La processó de Retorn del Sant Crist de la Sang, ha anat precedida pels Armats de la Sang, l’Escolania i la Capella de cantors del Sant Crist de la Sang i representants de totes les confraries reusenques, integrada per membres de la Congregació de la Puríssima Sang, clavari i portadors de la imatge del Sant Crist de la Sang, el prior i prefecte de la Puríssima Sang, altres preveres de la ciutat i l’arquebisbe de Tarragona, acompanyats per l’alcalde de la ciutat i altres representants municipals.

L’acte de les Tres Gràcies ha estat precedit per la Solemne Funció de l’Agonia, de Divendres Sant, a la Prioral de Sant Pere, coneguda amb el nom de les ‘Set Paraules’. La funció s’ha iniciat amb el trasllat del Sant Crist de la Sang del temple del seu nom fins a la Prioral, on s’ha fet la predicació i l’acompanyament musical de l’orgue i l’Escolania i Capella de Cantors. Aquest acte ha estat, de nou, retransmès per l’emissora local LANOVA Ràdio en homenatge al radiofonista Joan Ramon Mestre.

Abans de la processó del trasllat del Sant Crist de la Sang, s'ha fet lectura de'La Sentència de Pilat', un document apòcrif, traduït al català, d'un text italià de finals del segle XVI o principis del XVII, retrobat l'any 2012, a l'Arxiu de Reus.

Publicitat