Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Una escultura d’Abraham presideix la primera fase del Jardí Bíblic

L'Arquebisbat inagura l’obra del Museu Bíblic Tarraconense creada per l’escultor tarragoní Bruno Gallart, a més de les escultures de Sant Pau i Sant Fructuós

Estàtua d'Abraham creada per Bruno Gallart, present al Jardí Bíblic Estàtua d'Abraham creada per Bruno Gallart, present al Jardí Bíblic ACN
Cultura Eva Hidalgo
Dilluns, 21 Gener 2019 15:36

El patí de la Casa dels Concilis, erigida en el segle XVI com a conservatori dels documents i protocols de la província eclesiàstica Tarraconense i col·legi en el segle XX, s’ha convertit en un Jardí Bíblic, de 300 metres quadrats, introductori en el món de l’exegesi bíblica i que permet aprofundir en el sentit de la Història de la Salvació, així com descobrir la riquesa del patrimoni arqueològic sepultat en el seu subsòl.

Es troben tres objectius en la creació d’aquest Jardí Bíblic, “donar intel·ligibilitat a l’espai històric, que la gent que entri en aquest pati pugui entendre la realitat del que es troba en ell; donar intel·ligibilitat al discurs bíblic, mitjançant la presència de les figures d’Abraham, Sant Pau i Sant Fructuós, obres de Bruno Gallart, obsequiades de manera altruista per l’autor a les quals les em donat una narrativitat. I en tercer lloc, la plantació de 13 espècies bíbliques que ens introdueix en la seva simbologia pròpia”, ha explicat el director del Museu Bíblic, Andreu Muñoz.

Entre les espècies presents hi podem trobar: la mostassa, arbre que Jesús la comparava amb la fe; el cedre, arbre a partir del qual es feien els temples egipcis o el de Jerusalem; o l’olivera, un símbol de pau.

L'Olivera, una de les espècies que es poden trobar al Jardí Bíblic (Eva Hidalgo)

IMG 3097

“Aquest pati vol ser un espai de trobament intercultural i interreligiós. La filosofia del Museu contempla que a partir de tots els valors transcendents es pugui construir un llenguatge de pau”, comentava Andreu Muñoz.

La primera fase del Jardí Bíblic ha contemplat una repavimentació del terra. Es tracta d’una estructura respectuosa amb l’entorn arquitectònic; un espai agradable i de pau; i preveu funcionar com una sala més, annexada al museu.

La segona fase del Jardí Bíblic s’espera que sigui completada durant aquest any 2019, en funció dels recursos disponibles. Aquesta fase permetrà que l’espai estigui obert des del carrer, sense necessitat d’accedir pel museu. A més, comptarà amb noves creacions artístiques, a càrrec del mossèn Joan Curiesses, que remetran als grans centres religiosos de terra santa.

L’obra ha tingut un cost d’uns 25.000€. Part d’aquests diners han sigut aportats per la Direcció General d’Afers Religiosos, que ha abocat prop de 15.000€, i gràcies al mecenatge de diversos voluntaris.

La primera fase del Jardí Bíblic s’obrirà al públic aquesta mateixa tarda a les 19:00h, quan es beneiran les estàtues d’Abraham, Sant Pau i Sant Fructuós.

Noves excavacions al Museu

El director del Museu Bíblic ha anunciat que a partir de l’11 de febrer s’iniciaran noves excavacions arqueològiques en el subsòl del museu amb l’objectiu de fer un centre d’interpretació de la Part Alta per explicar els XX segles d’història de l’edifici a partir d’una sala existent al subsòl. Aquest projecte compta amb el suport de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: