Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La programació cultural del Vendrell s'obre a nous públics

'Temporada' de tardor presenta els concerts de Judit Neddermann i de Brodas Bros, les obres 'Un cop l'any' i 'Les noies de Mossbank Road' i els 30 anys dels Inestables com a plats forts

La principal novetat de la programació musical serà l'actuació del grup internacional de hip-hop Broda Bros, que vol captar el públic més jove La principal novetat de la programació musical serà l'actuació del grup internacional de hip-hop Broda Bros, que vol captar el públic més jove CEDIDA
Cultura Josep Cartanyà
Dijous, 20 Setembre 2018 09:59

El concert de Judit Nedderman, el proper 6 d'octubre, a l'Auditori Pau Casals, donarà el tret de sortida a la programació cultural del darrer trimestre al Vendrell. Agrupada sota el nom de 'Temporada' de tardor, s'ha programat una quinzena de concerts, obres de teatre, dansa i espectacles familiars que es repartiran entre l'Auditori del Tívoli, l'Auditori Pau Casals i el Teatre Àngel Guimerà (Tàg), del 6 d'octubre al 22 de desembre. Com ha explicat la regidora de Cultura del Vendrell, Eva Maria Serramià, la programació va adreçada a tots el públics:"cada cop té mes nom a nivell de país, ja que és un atractiu tant per al públic del Vendrell, com del Baix Penedès com d'altres punts".

                                             Presentació de la 'Temporada' de tardor: Presentació Temporada tardo 2018

La música 

L'oferta musical es caracteritza per ser molt diversificada amb l'ànim d'arribar a tot tipus de púbilc. A més de la cantautora Judit Nedderman, que presentarà el disc 'Nua', hi haurà propostes que van des del pop, el jazz, la música clàssica o la música tradicional.

                                              Judit Nedderman presentarà 'Nua': Judit Neddermann Nua

L'Orquestra de Ministrils de l'Escola Municipal de Música - Centre de les Arts de l'Hospitalet de Llobregat, oferirà un recull de peces per commemorar el centenari de Jaume Vidal i Vidal (12 d'octubre, Auditori del Tívoli), coincidint amb la Fira de Santa Teresa. La Yehudi Menuhin School Orchestra oferirà un concert de corda (26 d'octubre, Auditori Pau Casals). El jazz també serà present a la programació del 'Temporada' de tardor de la mà de Michele Hendricks, que oferirà un repertori que inclou el bo i millor de la seva extensa carrera com a vocalista (10 de novembre, Auditori Pau Casals).  La Barcelona Gospel Messengers presentarà 'Be here now' (Auditori del Tívoli). El Concert de Santa Cecília és ja una cita tradicional tant per a les corals del Vendrell, que celebren la seva festa (25 de novembre, Auditori Pau Casals).

Sens dubte, la principal novetat de la programació musical serà l'actuació de Broda Bros (1 de desembre, Teatre Àngel Guimerà), un grup referent en el món del hip-hop internacional, amb cinc ballarins i una banda en directe. Aquesta és la principal aposta del 'Temporada' "per atraure un nou públic jove adolescent". La banda presentarà 'James Brown Tribute', un concert d'homenatge a la música negre tornant als orígens del funk dels anys vuitanta.

L'oferta musical es completarà amb el concert familiar del Quartet de Shubert amb Folre i Manilles (2 de desembre, Auditori Pau Casals), amb el narrador David Puertas, que anirà acompanyat de la Camerata XXI. Gemma Abrié & Vicens Martín Dream Big Band presentaran el seu no espectacle 'Nadal Big Band' (8 de desembre, Auditori Pau Casals) i La ContraOrquestra -una orquestra intergeneracional creada al Baix Penedès- tancarà la programació amb el seu tradicional concert de Nadal 'ContraOrquestra de pel·lícula' (22 de desembre, Auditori Pau Casals).

L'oferta teatral

Un dels plats forts de la programació teatral serà la representació de l'obra 'Un cop l'any', dirigida per Àngel Llacer i protagonitzada per David Verdaguer i Andrea Ros (20 d'octubre, Tàg), la història de dos amants que decideixen continuar la seva relació en secret. L'altra nom propi serà 'Les noies de Mossbank Road', dirigida per Sílvia Munt i interpretada per Cristina Genebat, Marta Marco i Clara Segura, una obra que parla de l'amistat sorgida en un espai de llibertat com és un pis d'estudiants (17 de novembre, Tàg).

30 anys d'Inestables

Enguany es compleixen 30 anys de la creació del Grup de Teatre Inestable del Vendrell. El seu director, Pep Vinyes, explica que han preparat "un espectacle especial basat en un recull de gags i esquetxos enllaçats d'obres de tots aquests 30 anys, a més d'improvisacions que sempre ens han agradat" (16 de desembre, Tàg).

                     Inestables presentarà un recull de 30 anys d'esquetxos: Inestables 30 anys

El públic familiar

El 'Temporada' de tardor potencia els espectacles adreçats al públic familiar. Els espectacles que es representaran seran el teatre musical d''Alícia al país de les meravelles' (7 d'octubre, Tàg); 'Paradís pintat' amb la reconeguda pallassa vallenca, Pepa Plana (3 de novembre, Tàg); i 'Els cistells de la caputxeta' de Samfaina de Colors (11 de novembre, Tàg).

L'orgue del Vendrell

Pel que fa a la programació vinculada a l'Orgue del Vendrell, cal destacar l'Acte de commemoració del naixement de Benvingut Socias, que se celebrarà el 19 d'octubre, a les 20:30h, a l'Auditori Tívoli. L'acte s'iniciarà amb la conferència 'Infància i joventut de Benvingut Socias Mercadé', que anirà a càrrec de Nativitat Castejón Domènech, directora de l'Arxiu Comarcal del Baix Penedès. A continuació s'estrenarà l'audiovisual 'Del Tancat de la Plana al món, homenatge a Benvingut Socias', obra de Carlota Baldrís, guanyadora del primer premi del I Concurs Benvingut Socias de composició per a gralla i orgue, que es basa en un resum de la vida de Socias amb música i imatges. Per acabar, s'interpretarà 'Peces de joventut', a càrrec d'Àlex Jordi i Jordi Pascual (piano) i Griselda Ramon (soprano).

Per completar el cicle dedicat a l'orgue, el 16 de novembre, a l'Església Paroquial del Vendrell, hi haurà el concert 'L'arrel i les branques', a càrrec de Francesc Sans (cornamusa) i Josep Mateu (orgue). Finalment, el 5 de desembre, a l'Auditori Tívoli, s'ha programat el concert 'Verços', a càrrec de Ço de Botafoc i la narradora Paulalba.

D'altra banda, entre els mesos d'octubre i desembre, s'han programat diverses exposicions: 'Guanyadors de la IX Biennal Internacional de Ceràmica' (del 28 de setembre al 28 d'octubre, Sala Portal del Pardo); 'XX Concurs de fotografia del Vendrell' (del 5 d'octubre al 4 de novembre, La Fusteria); 'Música/Musa', de Linus Urpí (del 5 al 14 d'octubre, Museu Deu); '20è aniversari del Concurs de fotografia del Vendrell' (del 2 de novembre al 2 de desembre, Portal del Pardo); 'Diorames i pessebres', del Grup Pessebrista del Vendrell (del 5 de desembre al 6 de gener, La Fusteria); 'Horitzons' (fins al 6 de gener, Museu Deu); i '15 anys de ceràmica', de Camil·la Pérez Salvà i els artistes convidats que han exposat a la seva galeria (del 7 de desembre al 6 de gener, Portal del Pardo).

La nova programació està recollida en la Guia d'espectacles culturals del Vendrell 'Temporada'.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: