Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Port de Tarragona presenta el programa cultural dels Jocs

Entre els principals esdeveniments destaquen l’exposició històrica castellera, un espectacle del FITT, el vaixell centenari Santa Eulàlia i la cloenda amb el concert de Carmen París

El programa cultural del dels Jocs Mediterranis del Port de Tarragona s'ha presentat al Teatret del Serrallo (foto feta a l'exterior del teatret) El programa cultural del dels Jocs Mediterranis del Port de Tarragona s'ha presentat al Teatret del Serrallo (foto feta a l'exterior del teatret) ALBERT CUESTA
Cultura Albert Cuesta
Divendres, 01 Juny 2018 17:29

El Port de Tarragona ha presentat avui a l’emblemàtic Teatret del Serrallo, l’agenda cultural dins del marc dels XVIII Jocs del Mediterrani. El Port, com a institució, sempre ha estat vinculat a la ciutat i ha cedit diferents espais com el Museu del Port, l’Arxiu, el Teatret del Serrallo, els tinglados i refugis del Moll de Costa i el Km 0, com a escenaris principals pels esdeveniments socials i culturals que s’iniciaran el proper 15 de juny i es clausuraran el 27 d’octubre.

El públic podrà gaudir d’actes musicals, exposicions, tallers i espectacles teatrals entre d’altres. La programació s’inaugurarà amb un concert del Trío Montsant i parella de ball al Teatret del Serrallo, que s’emmarca en el Bouquet Festival, i es tancarà també amb música: El concert ‘Mediterraneando’ de Carmen París al Teatre de Tarragona. El president del Port de Tarragona, Josep Andreu i Figueras, ha remarcat que l’agenda “és un projecte molt ambiciós i potent”, i ha afegit que la cultura “mediterrània i tarragonina” està molt present.

També s'han presentat al Port dos nous Tarracvs. Fidel Solé, reconegut artista plàstic i tarragoní de socarrel, ha sigut el dissenyador d’un dels Tarracvs. El seu disseny ha estat inspirat en dos elements culturals propis de la ciutat: el mosaic dels peixos del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT) i el mar Mediterrani. L’altre artista autor d'un Tarracvus ha sigut l’Eric Borràs, alumne de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació. El seu disseny ha estat escollit pel Port de Tarragona i està basat en el blau del mar, la cultura serrallenca i mediterrània. Ha plasmat també diversos elements culturals de Tarragona que donen joc des de diferents angles del Tarracvs.

Programació musical

L’agenda cultural presentada pel Port de Tarragona l’inaugurarà el Trío Montsant i Parella de Ball (Bouquet Festival) al Teatret del Serrallo, el dia 15 de juny a les 21h. El Festival Bouquet ens apropa una de les músiques més passionals i que més s’han transformat en el darrer segle. El concert anirà acompanyat d’un vermut i tastet.

Els dies 6, 13, 20 i 27 de juliol a la Pèrgola del Serrallo es realitzaran diferents concerts de jazz a càrrec de: Nosotros también Jazz-Trío, Sweet Jazz Band, Josué & Friends i tancarà un altre cop Nosotros también Jazz-Trío, respectivament. L’accés serà lliure.

El 7 de juliol a les 20h, al Teatre Metropol tindrà lloc l’Opera Express a càrrec de Roberto Devereux de G. Donizetti. La direcció artística anirà de la mà de Marc Sala L’espectacle del Daurada Escena Festival Líric Internacional costa 35 euros i es pot reservar l’entrada a www.dauradaescena.com,

Continua la tradicional cantada d’havaneres al Serrallo. Els dies 7, 14, 21, i 28 de juliol i 4 d’agost a la pèrgola del Serrallo, s’oferirà als espectadors les següents havaneres respectivament: Els Pescadors de l’Escala, Xató, Ultramar, Anxovetes, Els Cremats. L’accés és lliure.

El pròxim 12 de juliol al Teatret del Serrallo, a les 21h, Victòria Quingles ens presentarà Nuredduna, una proposta on la quotidianitat i les reflexions més profundes es donen la mà. La seva proposta entona amb la cançó europea, amb matisos mediterranis. L’entrada és gratuïta, però cal reserva prèvia a: www.participo.cat.

Els dies 14, 20 i 28 de juliol, tindrà lloc a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca la proposta d’òpera, música clàssica i dansa del Daurada Música Festival. L’ànima del festival és Àngel Òdena, un dels millors barítons internacionals de l’actualitat.

El 19 de juliol a les 21h, al Teatret del Serrallo, Francesc Sans, un músic català, i Manel Martorell, un músic mallorquí, oferiran a la vora de la mar (Nits Mediterrànies). Un músic de corda i un de vent units pels colors d’una mateixa parla i decidits a navegar per les terres que els envolten.

El 3 d’agost al Teatret del Serrallo a les 21h, tindrà lloc un concert, amb un vermut i tastet. Els espectadors podran gaudir el treball Connexions de l’artista Xavier Pié & MACC del Bouquet Festival. El preu és de 20 euros per adult i 10 euros per nens. La venda anticipada d’entrades es pot realitzar a través de www.tarracoticket.cat.

Névoa (Nits Mediterànies) serà al Teatret del Serrallo el pròxim 26 de juliol a les 21h. Les melodies i lletres meravelloses que han estat part fonamental de la història musical lusitana (cantant portuguesa) ens acompanyaran en aquesta velada. L’entrada és gratuïta i es pot fer la reserva prèvia a la pàgina web www.participa.cat.

Finalment, l’acte de cloenda, anirà a càrrec de Carmen París amb el concert de ‘Mediterraneando’ al Teatre de Tarragona, el 27 d’octubre a les 20h. L’artista tarragonina, que va rebre el Premi Nacional de les Músiques Actuals 2014, fa un recorregut per les cançons que millor reflecteixen l’empremta mediterrània que va deixar la seva infància a Tarragona. L’acompanyaran la pianista María Parra i el saxofonista Xavier Pié, a més el concert serà retransmès en directe per Radio3. L’entrada és gratuïta i es pot fer la reserva prèvia mitjançant la pagina web: www.tarracoticket.cat.

Les exposicions

De l’1 de maig fins a l’1 de setembre estarà oberta l’exposició ‘Compartint la mar amb els Jocs del Mediterrani’. Aquesta iniciativa de petit format fa homenatge als remers del Club Nàutic de Tarragona que participaren en els II Jocs del Mediterrani a Barcelona, l’any 1955, aconseguint la medalla de bronze. L’activitat és gratuïta i es pot visitar en horari del Museu.

Del 26 d’abril fins al 10 de juny tenim l’oportunitat de visitar l’exposició de pintura ‘Atlas’ de Lourdes Fisa, al tinglado número. Aquesta exposició reuneix l’obra plàstica sobre diferents suports, tècniques i formats: pintura, gravat i estampació. L’entrada és lliure.

Del 28 de juny fins al 9 de desembre, podrem gaudir de l’exposició que repassa la història de les quatre colles castelleres locals d’una manera didàctica i lúdica. ‘Els castells i la ciutat de Tarragona’ es podrà visitar totalment de forma gratuïta.

Programació teatral

El 9 de juny, a les 18:30h, podrem gaudir de ‘The Frame’. Aquesta obra i totes les demés pertanyen al certamen del Festival Internacional de Teatre de Tarragona 2018 (FITT) i es pot comprar l’entrada mitjançant la pàgina web www.fitt.cat. L’espectacle va a càrrec de la companyia Eléctrico 28. El 12 de juliol, al Teatre Metropol, es presentarà l’espectacle ‘Crimen i Telón’, a les 21:30h. A la mateixa localització, l’obra ‘D5, Pantani’ tindrà lloc el 19 de juliol, a les 19h. ‘Dancing Graffiti / Comenzó con un Baile’ és una combinació excepcional per a tots els públics, que tindrà lloc al Teatret del Serrallo, a les 12h, del 21 de juliol.

Altres activitats 

Del 6 de maig al 17 de juny al Museu del Port, es realitzarà el taller ‘Remant al Nàutic’, adreçat a escolars i famílies per tal de donar a conèixer la història del rem del Club Nàutic de Tarragona. L’activitat és gratuïta amb reserva prèvia enviant un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

De l’1 al 5 de juliol al Port Tarraco, el vaixell històric Santa Eulàlia del Museu Marítim de Barcelona, que enguany celebra el centenari de la seva construcció i viatja per les seus dels Museus Marítims de la Costa Catalana, es podrà visitar lliurement en l’horari establert. Per més informació www.museuporttarragona.cat.

Finalment, els dies 20 i 27 de juliol, com també el 10, 17, 24, 31 d’agost, al Museu del Port, es realitzarà un maridatge de vins amb Cellers Singulars de la DO Tarragona i històries portuàries que parlen del port comercial, esportiu i pesquer de la nostra ciutat. L’activitat és gratuïta amb reserva prèvia: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: