Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona acull el cicle de cinema i pensament ‘En el centro, el Mediterráneo’

Del 2 al 8 de juny, el Seminari acollirà una programació de cinema i jornades de debat sobre la realitat dels desplaçaments a través del Mediterrani, amb motiu dels Jocs

Imatge del cartell de la programació de cinema i jornades sobre els desplaçaments al Mediterrani Imatge del cartell de la programació de cinema i jornades sobre els desplaçaments al Mediterrani CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 01 Juny 2018 16:43

El Seminari de Tarragona acollirà durant set dies el cicle de cinema i pensament ‘En el centro, el Mediterráneo’ amb el que es pretén posar en valor la cultura, en la seva diversitat, com a pont de diàleg, coneixement mutu i convivència. El cicle, organitzat pel Ministerio de Educación, Cultura y Deporte dins del programa cultural dels Jocs del Mediterrani Tarragona 2018, constarà de sessions de cinema a l’aire lliure, música en directe i debats.

La sessió inaugural, que tindrà lloc aquest dissabte 2 de juny, inclou el concert del quartet barcelonès Mamut Cinema, que executaran en directe una peça composada per a l’ocasió, com a acompanyament de la projecció d’un repertori de pel·lícules de cinema mut de finals de segle XIX.

La programació de cinema proposa una selecció de pel·lícules recents que visibilitzen el Mediterrani com a lloc de trobada i diàleg. Les temàtiques dels films seleccionats s’enllaçaran amb debats públics on es convidarà a pensar sobre la realitat dels desplaçaments humans que tenen el Mediterrani com a escenari i aspectes com el posicionament d’Europa davant de la qüestió migratòria.

Durant el cicle es programaran set films que posen el focus sobre realitats i problemàtiques actuals: ‘Cuscús’, d’Abdellatif Kechiche (2007); ‘Lo que dirán’, de Nila Núñez (2017); ‘Una vez entré en un jardín’, d’Avi Mograbi (2012); ‘Silered Water’, ‘Syria Self Portrait’, de Wiam Bedirxan i ‘Ossama Mohammed’ (2014); ‘Los últimos días de la ciudad’, de Tamer ‘El Said’ (2016); ‘Alubias Rojas’, de Narimane Mari (2013) i ‘Fuego en el Mar’, de Gianfranco Rosi (2016).

Debats

Als debats intervindran l’escriptora libanesa, periodista i activista pels drets humans, Joumana Haddad; el cineasta y professor a la Universidad de Tel Aviv, Avi Mograbi; l’artista i investigador, Rogelio López Cuenca; el comisari d’arte i professor de la Universitat de València, Juan Vicente Aliaga; l’antropòleg i membro de l’ERC Grasroot Economics Project i de La Hidra Cooperativa, Jaime Palomera; l’advocada albanesa i presidenta de la Societat Internacional pels Drets Humans a Espanya, Enerida Isuf; la professora de sociologia de la Universitat de Barcelona, Lena de Botton; la directora de la revista Quaderns de la Mediterrània del IEMed, Maria-Àngels Roque; el professor de Ciència Política de la Universitat de Barcelona, Xavier Torrens; el crític, comisario d’arte i professor de la Universitat Rovira i Virgili, José Carlos Suárez, i el coordinador de l’Àrea de Política Internacional de Casa Àrab, Karim Hauser.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: