Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’Ensemble O Vos Omnes porta música de Carissimi i Charpentier a Vila-seca

El concert serà el proper divendres, 3 de novembre, a partir de les 21h, a l’Auditori Josep Carreras

L'Ensemble O Vos Omnes és un dels grups vocals de música antiga de més projeccions del Camp de Tarragona L'Ensemble O Vos Omnes és un dels grups vocals de música antiga de més projeccions del Camp de Tarragona CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Dimarts, 31 Octubre 2017 16:11

Sota la direcció de Xavier Pastrana, l’Ensemble O Vos Omnes actuarà el proper divendres, 3 de novembre, a l’Auditori Josep Carreras on oferirà el seu concert ‘Lauda Dramatica’.

Durant l’actuació interpretaran l’oratori ‘Historia di Jephté’ de Carissimi –un compositor molt famós a la seva època que va rebre nombroses i importants ofertes de feina, entre elles la possibilitat de succeir a Monteverdi a l’església de St. Marc a Venècia-. El músic va ser qualificat per un crític, al 1650, com l’exemple perfecte de compositor capaç d’afectar les ànimes. I és que aquesta qualitat, la de poder “afectar” a l’oient és imprescindible per entendre la música barroca. La teoria dels afectes defensava que la música podia i havia de crear emocions afectant, així, a l’ànima humana.

L’oratori que interpretarà l’ensemble va ser recuperat, principalment, gràcies a una còpia que Marc-Antoine Charpentier havia fet durant la seva estada com a alumnes de Carissimi. Després d’anys d’aprenentatge, Marc-Antoine Charpentier va ser contractat a França pel gran Molière amb la finalitat de posar música als seus espectacles. Fou un influent compositor, considerat el principal rival de Lully i l’introductor de l’oratori a França.

Entrades

Les entrades al concert ‘Lauda Dramàtica’ es podran adquirir a través del web o al vestíbul del mateix auditori des d’una hora abans de l’inici del concert.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: