Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Nogueras avisa Aragonès que no pot proposar "el mateix que fa vint anys": "No després de l'1-O"

Puigdemont critica que, "salvant Pedro Sánchez", ERC "s'acabarà oblidant de salvar Catalunya"

La candidata de Junts, Miriam Nogueras, intervé a l'acte final de Tarragona La candidata de Junts, Miriam Nogueras, intervé a l'acte final de Tarragona NICO TOMÀS / ACN
Catalunya ACN
Dijous, 20 Juliol 2023 21:06

Junts per Catalunya ha volgut deixar clar la seva oposició frontal a la proposta del president Pere Aragonès davant una hipotètica investidura de Pedro Sánchez. Hi ha tornat, aquest dijous al vespre, la candidata Míriam Nogueras, que ha respost al president de la Generalitat que "la proposta del 2023 no pot ser la mateixa que fa vint anys", i menys encara "després de l'1-O, de la presó i l'exili". Un missatge que ha reblat l'expresident Carles Puigdemont, que en un missatge en vídeo a l'acte final de Tarragona ha alertat ERC que "pensant que salven Pedro Sánchez s'acabaran oblidant de salvar Catalunya". Puigdemont ha reclamat "no deixar-se entrampar més" per part dels qui volen "espanyolitzar el mapa polític de Catalunya".

En l'acte celebrat aquest dijous al Balcó del Mediterrani de Tarragona, Míriam Nogueras ha defensat que els polítics independentistes han de fer "un pas endavant" i "sortir de l'estancament en què portem massa anys". En aquest sentit, ha advertit que "no es pot fer ni un pas enrere, com està fent Pedro Sánchez". I s'ha dirigit "amb tots els respectes" al president Pere Aragonès: "La proposta de Catalunya el 2023 no pot ser la mateixa proposta que fa vint anys. No per l'1-O, després de la presó i l'exili, després de tantes mentides, després de la humiliació, després de tot l'esforç del poble de Catalunya".

"Només si la nostra Catalunya surt forta, podrem aprofitar tots els embats que vinguin", ha assegurat la cap de llista de Junts per Catalunya. Dit això, Nogueras ha afegit: "La força, quan la tenim, l'hem de saber aprofitar. Durant els darrers anys la força que la gent ens ha donat no l'hem sabut aprofitar".

Des de Bèlgica, en un missatge enregistrat, ha intervingut Carles Puigdemont, que ha volgut enviar un avís a navegants, amb la mirada posada en ERC. "N'hi ha que pensen que cal salvar Pedro Sánchez o aturar la dreta, però no ens hem de deixar entrampar més", ha advertit l'expresident, que ha reblat: "Molts, pensant que defensen o salven Pedro Sánchez, acabaran oblidant-se de salvar Catalunya".

Puigdemont ha contraposat Junts amb ERC, assegurant que "no han anat a rendir-se a Madrid, ni a viure còmodament, ni a posar-los les coses fàcils". Tampoc han "fet servir el vot per a coses que costa d'explicar o dir-les".

Junts ha posat tota la carn a la graella en el cos a cos amb ERC en la recta final de la campanya. El secretari general del partit, Jordi Turull, ha volgut alertar que "alguns tenen la temptació d'anar de rebaixes abans que comenci la temporada", amb relació a la proposta del president Aragonès.

La "medalla" dels indults

Per la seva part, la presidenta del partit, Laura Borràs, que ha retret a ERC que es "pengi medalles" pels indults als presos polítics. Si han sortit de la presó, ha rebatut la dirigent de Junts, és per "la força de la gent als carrers" i per "la feina que s'ha fet des d'Europa", que ha fet "caure la cara de vergonya a Espanya". En lloc de presumir, els ha instat a "treballar més pel conjunt de l'independentisme". L'expresidenta del Parlament també ha retret als republicans que diguin que s'han sentit sols: "Hauríem de recordar com de sols s'han sentit i se senten els 4.000 represaliats".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: