Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els criadors del Gall del Penedès asseguren que aquest Nadal vendran prop de 10.000 exemplars

Més d'un miler es vendran durant la Fira del Gall de Vilafranca, que enguany tindrà lloc els dies 21 i 22 de desembre

Imatge del cartell promocional de la 355a edició de la Fira del Gall de Vilafranca del Penedès Imatge del cartell promocional de la 355a edició de la Fira del Gall de Vilafranca del Penedès XAVI TOSCANO / ACN
Catalunya ACN
Dimarts, 03 Desembre 2019 00:19

Els criadors del Gall del Penedès afronten la campanya de Nadal amb una previsió de vendes al voltant dels 10.000 exemplars i calculen que un miler es vendran durant la Fira del Gall de Vilafranca, que tindrà lloc el cap de setmana del 21 i 22 de desembre. La resta de peces amb IGP Gall del Penedès es vendran a través de mercats de la comarca i a Barcelona. La Fira del Gall de Vilafranca, que s'ha presentat aquest dilluns, arriba enguany als 355 anys d'història i espera rebre gairebé 40.000 visitants que arriben de tots els punts del territori per adquirir els productes que consumiran per Nadal. Un certamen que no vol créixer més per garantir la comoditat dels assistents, segons ha comentat Pere Regull, alcalde de Vilafranca.

La Fira del Gall de Vilafranca del Penedès, serà un any més, el mercat de referència de l'aviram a tot Catalunya, ja que a banda de galls també s'hi poden comprar altres races. En el cas del gall del Penedès, però, els criadors han calculat que vendran durant els dos dies de fira més de 1.000 peces, ja siguin vives o a punt per cuinar. El president de l'Associació de Criadors de la Raça de Gallines Penedesenques, Rafael Moliner, ha explicat que les bones condicions meteorològiques dels últims dies faran que el producte arribi a la fira en el punt òptim, "perquè les humitats no els hi és favorable i aquest any el clima ens ha respectat", ha dit.

En total, durant aquesta campanya de Nadal esperen assolir la xifra de 10.000 peces de gall del Penedès venudes, gairebé un 60% del que venen durant tot l'any. A banda de la fira, el producte també el venen a Barcelona, als mercats de la zona i directament a les granges on els crien. Pel que fa el preu, Rafael Moliner ha explicat que es manté igual que l'any passat i el quilo de Gall del Penedès rondarà els 14,50 euros el quilo. La peça sencera de gall viu es podrà comprar per 40 euros.

A banda dels que es distribueixen per al territori, el president dels criadors també ha explicat que cada cop més el producte està arribant a altres zones de l'Estat, com València, Saragossa i Madrid. "Mica en mica anem guanyant terreny i donant valor a un producte que s'ho mereix", ha valorat Rafael Moliner.
Els pollastres que es comercialitzen sota la IGP Gall del Penedès han d’estar alimentats amb un 5% de gra de raïm barrejat amb el pinso, alhora que s’han de criar en granges a l’aire lliure on es garanteixi un mínim de 2 metres quadrats per animal.

Novetats de la Fira del Gall

La Fira del Gall de Vilafranca del Penedès se celebrarà aquest any el cap de setmana del 21 i 22 de desembre al seu emplaçament habitual al Parc de Sant Julià. El certamen arriba aquest 2019 a la seva 355a edició amb una previsió de 40.000 visitants que s'acostaran a la capital de l'Alt Penedès per gaudir del gran ventall d'activitats que s'han programat. Des de tastos gastronòmics i de vi DO Penedès fins a un mercat d'artesania, concursos i tallers de cuina. Segons ha explicat l'alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, la fira es vol mantenir en la mateixa xifra d'assistents per garantir la comoditat. "No volem que ens passi com en d'altres esdeveniments que l'excessiva publicitat ha fet perdre qualitat. Volem que la gent pugui passejar i gaudir de l'ambient nadalenc de la fira còmodament", ha comentat.

D'entre les novetats més destacades de la 355a edició de la Fira del Gall és la celebració del 1r Concurs del Millor plat cuinat amb Gall del Penedès amb IGP. Una iniciativa que vol garantir la innovació gastronòmica pel que fa a la cuina d’aviram, a més de promocionar la tradició de cuinar Gall del Penedès.

Una altra de les novetats més rellevants d’aquesta edició és l’Aula de cuina. Els matins de dissabte i diumenge, a la plaça de la gastronomia, es realitzaran sis classes magistrals de cuina de Gall del Penedès. Amb aquesta proposta, la fira aposta per recuperar la transmissió del coneixement de la cuina del gall d’una manera didàctica i oberta al públic.

El tret de sortida de la fira es farà el dijous 19 al vespre amb el pregó, que aquest any anirà a càrrec de l'actor, guionista i director, Quim Masferrer.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: