Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Puigdemont: "100 dies després el problema no només no s'ha resolt sinó que s'ha agreujat"

El president veu "especialment dolorós" que es mantinguin els presos i diu que treballarà des de l'exili perquè "les coses es normalitzin i es pugui respectar el resultat de les eleccions"

El president Carles Puigdemont atén aquest dimarts els mitjans de comunicació a Lovaina El president Carles Puigdemont atén aquest dimarts els mitjans de comunicació a Lovaina LAURA POUS/ ACN
Catalunya ACN
Dimecres, 07 Febrer 2018 08:29

El president Carles Puigdemont ha assegurat aquest dimarts que "100 dies després" de la seva arribada a Bèlgica "el problema no només no s'ha resolt, sinó que s'ha agreujat". En declaracions a la premsa des de Lovaina, on ha participat en un acte de l'ANC en record als presos polítics, Puigdemont ha advertit que l'Estat espanyol té "un gravíssim problema polític" i que no el vol resoldre "des de la política, sinó des del codi penal". El líder de JxCat ha dit que és "especialment dolorós" que es mantinguin els presos entre reixes "amb l'argument fal·laç de la violència". "Destinarem tot el temps que estiguem aquí, que esperem que sigui poc, a què les coses es normalitzin i es pugui respectar el resultat de les eleccions", ha dit Puigdemont, que ha fet una crida a utilitzar "les eines de la democràcia, els ponts el diàleg i el reconeixement a l'altre" per resoldre l'actual situació. Segons ell, la interlocutòria que aquest dimarts manté Jordi Sànchez a la presó, igual que les anteriors amb altres presos, és una "injustícia" que "afecta greument els drets humans i civils i polítics" a l'Estat i "fa ruboritzar els professionals del dret i la gent compromesa amb la democràcia".

Puigdemont ha fet una crida als missatges de "pau" i "la no-violència", que ha recordat que són valors que "generacions" de catalans porten "en la manera d'entendre" com expressar-se al món. El líder de JxCat ha criticat la "connivència" entre els poders judicial, executiu i legislatiu a l'Estat espanyol i ha demanat un retorn "a la normalitat" amb l'alliberament dels presos i el "respecte" pels resultats del 21-D.

A l'homenatge de Lovaina, s'ha pogut veure junts tots els consellers cessats que es van quedar a Brussel·les amb Puigdemont per primera vegada des de les eleccions. A més, també ha estat la primera aparició pública del líder de Puigdemont amb Toni Comín després de la publicació dels seus missatges privats. Comín, Lluís Puig, Clara Ponsatí i Meritxell Serret han participat amb Puigdemont a l'acte, on s'ha interpreta El Cant dels Ocells i s'han llegit uns poemes.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: