Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Tinglado 2 serà la seu del centre d'art a mitjan 2017

El Port de Tarragona en pagarà les obres d'adequació i després el consistori gestionarà l'espai com a seu fixa del centre d'art municipal

El Tinglado 2 ja arrossega una llarga tradició com a centre dedicat a les exposicions d'art contemporani. El Tinglado 2 ja arrossega una llarga tradició com a centre dedicat a les exposicions d'art contemporani. ARXIU/ EL PUNT AVUI.
Art Carina Filella / El Punt Avui
Dijous, 08 Desembre 2016 12:55

El Port de Tarragona ja ha formalitzat per escrit el compromís per a la cessió del Tinglado 2 del moll de Costa a l'Ajuntament. L'edifici portuari, que ja arrossega una llarga tradició com a espai dedicat a les exposicions d'art contemporani i d'avantguarda, serà la seu definitiva del centre de creació artística de la ciutat, gestionat pel mateix consistori.

La previsió és que, un cop acabi el festival internacional de fotografia Scan, el 8 de gener (que disposa d'exposicions al mateix Tinglado), s'hi duguin a terme les obres d'adequació, que seran finançades per l'Autoritat Portuària i que duraran uns tres mesos. Posteriorment, l'espai passarà a ser de gestió municipal. El regidor de Cultura, Josep Maria Prats, preveu que pugui obrir com a seu oficial del centre de creació “a mitjan 2017”. “Ha de ser el referent de tota la creació artística de Tarragona, amb sala d'exposicions, espais de trobada d'artistes, tallers per ensenyar i crear art...”, va dir.

El Tinglado 2, però, no serà ben bé la seu de l'actual centre d'art El Teler de Llum, dirigit per Jordi Abelló, sinó que l'un i l'altre es complementaran. La direcció tampoc no serà compartida. Segons Prats, el Tinglado 2 serà dirigit per un tècnic municipal, del qual encara no vol revelar el nom.

El malestar sobre el centre d'art de la ciutat ve de lluny. Primer, pel seu mateix naixement i per les dificultats en la seva continuïtat; segon, perquè no ha tingut una seu permanent, i tercer, perquè el 2013 l'Ajuntament es va desvincular de la Generalitat per a la seva gestió i no va renovar el contracte a qui el dirigia fins aleshores, l'equip liderat per Cèlia del Diego, Jordi Ribas i Cristian Añó.

El resultat va ser el naixement del Teler de Llum, però que tampoc no ha tingut unes instal·lacions definitives.

Acord amb la Cambra

D'altra banda, per promoure el malmès sector de l'art de la ciutat, l'Ajuntament ha iniciat els contactes amb la Cambra de Comerç i amb la Cepta (Confederació Empresarial de la Província de Tarragona) perquè els associats a aquestes dues entitats tinguin avantatges si compren a les galeries o als artistes de la ciutat: “És una manera més perquè els artistes puguin viure de la seva feina. Amb aquest conveni amb la Cambra i la Cepta es pot activar alguna cosa en aquest sentit, perquè en molts casos aquests empresaris van a comprar a galeries de Barcelona; si els posem un caramelet, es poden adreçar a artistes locals”, segons Prats, que va indicar així mateix que la regidoria també ha elaborat un catàleg dels artistes i les galeries de la ciutat.

El Metropol, un centre de creació

Un altre repte que emprèn la regidora de Cultura de Tarragona afecta el Teatre Metropol. El consistori hi vol donar un canvi de rumb i cedir-lo a un col·lectiu de la ciutat perquè el converteixi en un centre de creació teatral: “Que no sigui tant un teatre de lloguer, com és ara, sinó un centre que poguéssim cedir a algun col·lectiu que fos capaç de crear obres de petit format, com si hi estigués en residència”, segons el regidor de Cultura, Josep Maria Prats, que tampoc no vol avançar quina serà l'entitat que ocuparà el teatre, tot i que ja hi ha iniciat converses. Amb això, a més de potenciar la creació teatral, també “es conservaria millor aquest teatre; ha de ser un espai protegit, i un centre de creació teatral”. Aquest reinventat Teatre Metropol també es vincularà al ja anunciat Arxiu Jujol, que s'ha de situar als pisos superiors del mateix edifici.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: